SCM U Craiova a tinut in sah campioana!

Clasată pe locul 8 la finalul sezonului regulat al diviziei A1 la volei masculin, echipa SCM ”U” Craiova a dat miercuri, în primul joc din faza I a plaz off-ului o bună replică campioanei ediţiei precedente de campionat – CS  Remat Zalău.

rem11 SCM „U” Craiova a tinut in „sah” campioana!

Chiar dacă scorul a fost de 3-0 în favoarea ardelenilor, 25:22, 25:19, 25:18), oltenii s-au ridicat în dese rânduri peste valoarea adversarei şi numai unele greşeli de arbitraj i-au privat pe elevii lui Dan Pascu de câştigarea a cel puţin un set.

Setul întâi a fost cel mai echilibrat din cele trei ale meciului. După 8:6, respectiv 16:14 la cele două time out-uri tehnice ale actului inaugural, oltenii au revenit şi au egalat la 19 şi 21, dar în final gazdele au reuţit să se impună la 3 puncte diferenţă, scor 25:22, după o greşeală de arbitraj.

Oltenii au forţat în actrul al doilea şi s-au aflat în avantaj la primul timp tehnic de odihnă (7:8). Campiona ţării a revenit însă în joc şi a câştigat setul cu scorul de 25:19.

La fel ca şi în setul 2, Marius Ciortea şi compania s-au aflat în avantaj în prima parte a parţialului 1:3, respectiv 7:8, după care echipa gazdă a revenit la conducere în urma unor noi erori de arbitraj care au facilitat cîştigarea setului tot de către gruparea sălăjeană, scor 25:18, şi astfel echipa din Craiova a suferit cea de-a treia înfrângere în faţa campionilor în sezonul competiţional  2011/2012.

p3082807 SCM „U” Craiova a tinut in „sah” campioana!Imediat după încheierea meciului, extrema Marius Ciortea şi antrenorul Dan Pascu şi-au exprimat dezamăgirea vis a vis de scorul partidei dar şi dorinţa de a egala situaţia la 1 după jocul programat sâmbătă, 10 martie, începând cu ora 18:30 la Craiova.

„Ne pare rău că nu am făcut un meci extraordinar. Noi ne-am aşteptat la mai mult din partea noastră. Păcat că ne costă greşelile individuale. Au fost şi câteva greşeli de arbitraj. La finalul primului set la scorul de 24:21 a fost o minge în aut iar arbitrul a zis că a fost fileu. Asta este … mergem mai departe. Îmi pare rău că am pierdut azi aici, dar sper să ne revanşăm la Craiova şi să facem un meci cât putem de bun, să dăm dovadă că suntem o echipă puternică şi să aratăm mai mult pe teren., Cred că avem puterea să trimitem această fază spre disputarea celui de-al treilea joc pentru că avem un lot compact. Dacă eliminăm greşelile individuale şi suntem echipă la Craiova, având în vedere că jucăm acasă putem să facem un meci bun!” a afirmat Marius Ciortea.

danpascu SCM „U” Craiova a tinut in „sah” campioana!

„Vă aduc aminte că am pus probleme şi în jocul tur şi în meciul retur echipei de la Zalău. Se pare că s-au organizat foarte bine pentru acest joc şi nu pot decât să mă bucur că la o echipă aşa modestă ca a mea am ajuns să trezim teamă şi să-şi ia măsurile de precauţie. Felicit echipa gazdă, mai sunt două jocuri, dar eu la Craiova mizez pe victorie şi voi face tot posibilul să câştig. Sper să am şi eu la Craiova un arbitraj la fel de bun ca şi astăzi. Maniera în care sţa condus jocul de azi m-a nemulţumit total, dar mă abţin! Oricum s-a văzut şi la televizor probabil. Dacă am ajuns eu, echipă de locul 8 să inspir teamă unei echipe ca Zalăul care este super dotată, cu super jucători, super buget şi aşa mai departe, nu pot decât să fiu mândru” – a precizat Dan Pascu.

mariuszsordyl SCM „U” Craiova a tinut in „sah” campioana!

De cealaltă parte, antrenorul campionilor, polonezul Mariusz Sordyl a fost mulţumit de evoluţia jucătorilor săi şi părut destul de relaxat: „Tot timpul când vorbesc despre Craiova nu pot să spun decât că am un mare respect pentru această echipă care este bătăioasă şi luptă până la sfârşit. Am câştigat cu 3-0 dar nu a fost un meci aşa de uşor pentru noi. Aşa cum s-a văzut, Craiova a forţat serviciul şi ne-a obligat să jucăm cu mingi înalte care a îngreunat misiunea ridicătorului şi faza noastră de atac a avut astfel de suferit.” – a concluzionat Mariusz Sordyl.

Cel de-al doilea joc din prima fază a play off-ului este programat sâmbătă seară, începând cu ora 18:30, la Craiova, Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“.

corespondent PinTv Virgil S.

Citește si...

Corona Brașov învinge campioana în trei seturi

Mircea M

Știința Explorări câștigă duelul cu SCM Zalău

Redacția

Corona Brașov întâlnește campioana

Mircea M

Programul etapei a 9-a

C. Sabău

Zalăul urcă pe loc de play-off

C. Sabău

Rezultatele etapei a 8-a în Divizia A1

Mircea M

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More