Sergiu Stancu: Obiectivele au rămas aceleași

Sergiu Stancu, selecționerul României, a vorbit despre parcursul ”tricolorilor” în Liga de aur. Cum au trăit românii în atmosfera incredibilă de la Konya și ce obiective are naționala noastră în meciurile de la Brașov.

Despre parcursul României de până acum

”Am jucat prima parte a grupei de Golden League, am început greu, înfrângeri în Portugalia și în Danemarca. În Danemarca, îndeosebi, am avut o evoluție sub așteptări, nu a fost ceea ce ne-am dorit. În Turcia, meciul al treilea, echipa și-a ridicat nivelul. Pe mine m-a bucurat evoluția foarte bună din Turcia, modul în care am jucat. Rezultatul vine sau nu vine, dar evoluția rămâne. În afara setului unu, în care s-a simțit tracul, România a jucat bine, pe teren s-au întâmplat lucruri care ne dau încredere pentru meciurile viitoare”.

Despre victoria din Turcia

”Să bați Turcia la ea acasă, nu e puțin lucru. Rămâne o victorie importantă în fața unor jucători de calitate, care evoluează la echipe de top ale Europei. Turcia este obișnuită a fazelor finale în Golden League, a jucat calificări în Volei National League (VNL). Cu atât mai importantă este victoria noastră”.

Despre emoția de a juca în fața a 12.000 de fani

”Am jucat în fața a 12.000 de suporteri, într-o atmosferă incredibilă. Când te apuci de sport, de volei, ne-am dorit să ajungem într-un asemenea punct.  Să jucăm cu câți mai mulți fani în tribune. Ne aducem aminte de perioada din pandemie când jucam cu sălile goale. La Konya, echipa noastră a fost motivată de atmosferă, deși fanii au susținut Turcia”.

Despre obiectivul României

”Obiectivele au rămas aceleași. Vrem să jucăm cât mai bine, să progresăm atât individual, cât și ca echipă. Cât mai avem șanse pentru a merge mai departe în Golden League, luptăm până la capăt. La retrogradare nu ne-am gândit niciun moment. Nu se știe care vor fi criteriile, se va ține seama de rankingul european sau nu. Dar orice victorie contează. Noi ne dorim să obținem cât mai multe succese”.

Programul meciurilor României la Brașov

10 iunie 17:00     România-Turcia

14 iunie 17:00     România-Danemarca

18 iunie 17:00     România-Portugalia

Citește si...

Un nou transfer la Craiova

Redacția

Coordonator din Argentina la Corona Braşov

Redacția

Două noutăți la Corona Brașov

Redacția

Minaur la al șaselea transfer!

Redacția

Dunărea Brăila începe sezonul cu două jocuri în deplasare

Mircea M

Gorjencele vor juca în deplasare la Buzău în prima rundă a noului sezon

Vasile.M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More