ȘOC în sportul românesc! Cum se decontează cheltuielile sportivilor, dacă au contractele suspendate?

Preşedinta grupării CSM Bucureşti, Gabriela Szabo, s-a arătat nedumerită de modalitatea prin care va putea legal să deconteze cheltuielile legate de transport, cazare şi masă pentru sportivi în condiţiile în care aceştia au contractele suspendate pe perioada stării de urgenţă.

Cluburile de handbal, obligate să închirieze baze sportive cu totul pentru a relua pregătirile în 18 mai!

“În urma conferinţei de presă de la MTS, noi cluburile ar trebui ca de astăzi, să fim cu toţi sportivii, în cantonament. Până pe data de 15 mai, avem stare de urgenţă! Sunt în vigoare ordonanţele militare! Sportivii de la cluburi unii sunt în ţară, alţii sunt în afara ţării! Întrebarea noastră este, cum le decontăm masă, casă, transport, când suntem cu contractele suspendate pe perioada stării de urgenţă! Aici, vorbim concret, din punct de vedere juridic”, a scris Szabo miercuri pe pagina sa de Facebook.

Fosta atletă este nedumerită şi în ceea ce priveşte recomandările Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Sănătăţii referitor la începerea activităţii sportive:

“Sportul in Romania îşi doreşte să înceapă activitatea … este foarte clar! În acest moment, la cum arată ordinul MTS şi MS, nu ştim dacă aceste menţiuni prevăzute în ordin sunt recomandări sau reguli pe care toată lumea trebuie să le respecte. Ministrul, tot ieri s-a referit la sportul profesionist… ce sport este profesionist în Romania? Eu ştiu că doar fotbalul… Gânduri bune!”

Ministrul Sportului, Ionuţ Stroe, trimit federațiilor un protocol realizat împreună cu Ministerul Sănătăţii care cuprinde recomandări pentru reluarea antrenamentelor de către sportivi după data de 15 mai, când este aşteptată încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV