Sportivii olimpici și CIO au lansat campania #INCETINESTE, pentru siguranța rutieră

Parte a celei de-a patra editii a Saptamanii Globale a Sigurantei Rutiere organizate de Natiunile Unite, Comitetul International Olimpic (CIO) si sportivii olimpici (sportivii care au luat parte la cel putin o editie a Jocurilor Olimpice) au lansat campania # INCETINESTE, pentru drumuri mai sigure si mai multe vieti salvate in traficul rutier. Campania # INCETINESTE isi propune sa scada numarul deceselor tinerilor in accidente auto, avand in vedere ca, statistic, accidentele rutiere reprezinta cea mai mare cauza a mortii printre tinerii cu varste curpinse intre 15 si 29 de ani, informează COSR.

Presedintele CIO Thomas Bach a declarat ca „Siguranta rutiera trebuie sa fie o prioritate pentru toti daca vrem sa traim intr-o societate sigura si sanatoasa, iar lumea sportului poate atrage atentia asupra importantei sigurantei rutiere”.

Oricine ar trebui sa aiba posibilitatea sa faca sport si sa se bucure de activitati recreative intr-un spatiu sanatos. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), accidentele rutiere vor fi cauza numarul 1 a mortii la nivel global in 2020, inaintea SIDA, tuberculozei si malariei. De aceea este nevoie de a atrage atentia, prin toate mijloacele, asupra importantei respectarii regimul de viteza pe drumurile publice.

Programata a se desfasura in perioada 8-14 mai a.c., campania Natiunilor Unite si-a propus sa atraga atentia asupra pericolelor generate de viteza excesiva in trafic si sa identifice ce poate fi facut pentru a combate acest fenomen. 

Printre sustinatorii aceastei initiative se numara si campionul olimpic jamaican Yohan Blake, ambasador al campaniei „3500 de vieti” a Federatiei Internationale de Automobilism, lansate in luna martie a acestui an. Blake a participat, alaturi alti alergatori, la un eveniment privind siguranta rutiera organizat  in Jamaica impreuna cu autoritatile locale, UNICEF, Federatia Internationala de Automobilism (FIA) si Fundatia FIA. Printre sportivii care participa la campania „3500 de vieti” si sustin initiativa Natiunilor Unite privind siguranta rutiera se mai numara sprinterul sud-african Wayde Van Niekerk si tenismanul spaniol Rafael Nadal.

[themeum_video layout=”0″ title=”video” maxnum=”9″][/themeum_video] [themeum_category category=”handbal” layout=”carousel” title=”handbal” maxpost=”9″]

Citește si...

Federația Română de Fotbal împlinește azi 94 de ani

Redacția

Andrada Vincze, psiholog sportiv: „Nu trebuie avem așteptări nerealiste cu privire la performanță

Redacția

Gala Sportului Românesc 2023 oferă premii la 19 categorii

Redacția

Bugetul sportului este de 104 milioane de lei. Elisabeta Lipă după sistarea finanțării de către ANS!

Oana B

Constantin Din: E o neînţelegere, handbalul va primi finanţare

Mircea M

Rușinea handbalului românesc. Imaginile de toată jena

Mircea M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More