Sportul din Gorj “scufundat” voit???

Sportul gorjean este dat uitării chiar dacă Guvernul a aprobat finanţarea cu 5% din bugetele locale a activităţilor sportive. Din partea autorităților locale și județene responsabile, nimeni nu mai suflă o vorbă despre susținerea sportului de performanță.

“Rău cu rău, dar mai rău e fără rău”, ar fi cugetarea care se potrivește la situatia sportului Gorjean

Baschetul și handbalul, două sporturi de echipă au fost uitate de către municipalitate. Fotbalul e cu un picior în prăpastie, transferurile întârzie la Pandurii, însă gorjenii s-au înscris în Liga 2! Echipa gorjeană nu are bani din păcate nici pentru un cantonament montan!

Motivul? E greu de spus!

Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu așteaptă răspunsul de la TAS după ce au contestat clasamentul și consideră că echipa a fost penalizată abuziv cu trei puncte.

În 2016 două sporturi de echipă din Târgu Jiu au fost date uitării. Handbalul şi baschetul au dispărut de pe scenele sportive naţionale şi internaţionale. Principala cauză care a îngropat sportul din Gorj a fost lipsa banilor, unde se mai adaugă bineînţeles şi managementul defectuos pe care l-au demonstrat toţi cei care s-au perindat la conducerea celor două cluburi. Energia Târgu Jiu, echipa de baschet, era pe val la începutul lui 2016, an în care a ajuns până în sferturile EuroChallenge. 

Handbalul a avut aceași soartă ca și baschetul 

Singura speranță rămâne acum în ceasul al doisprezecelea, în tinerii care vor să facă performanță chiar dacă autoritățile și iubitorii de sport din Gorj nu găsesc o soluție care să salveze sporturile de echipă din Gorj, care au promovat municipiul Târgu Jiu, județul Gorj și România pe scenele europene.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.