Dar oare am avea unde să facem sport dacă ne-am mobiliza?
Guvernul a contribuit din plin la dezastrul bazelor sportive româneşti. Mai bine de trei sferturi din infrastructura națională a rămas la nivelul anilor 90 în timp ce țara noastră este una dintre puţinele națiuni europene fără baze sportive, stadioane, săli polivalente, bazine de înot iar în majoritatea școlilor, sălile de sport au materialele pentru orele sport de pe vremea comunismului.
Unde să își desfășoare elevii activitatea sportivă când parlamentarii nu găsesc soluții pentru a oferi condiții normale acestora cum ar fi: bazele sportive, unde ei (elevii) să poată practica sportul GRATUIT atât timp cât sunt înmatriculați în sistemul de învățământ.
Educația, Sportul și Cultura, sunt de ani buni pe ultimele locuri când vine vorba de BUGET
Pentru anul 2022 bugetul sportului a fost de 571 de milioane de lei, cea mai mare sumă alocată în ultimii ani.
Sportul românesc finanțat în proporţie de 85% din bani publici
În România, 1 din 4 copii suferă de obezitate. Datele Organizației Mondiale a Sănătății de supraveghere a obezității copiilor din Europa (COSI) indică pentru România, la copiii de 8 ani, o prevalență a obezității de 11,6% și a supraponderabilității de 26,75 %. Prin urmare, avem nevoie de ore de educație fizică în școli, altfel vom avea copii obezi sau cu alte afecțiuni.
Când sportul e pe ultimul loc ca şi prioritate într-un guvern delăsător, avem reclame la „medicamente” si ”pariuri sportive” la televicor iar elevii fac sport pe unde plătesc parinții, că „aia” fără bani nu au loc pentru sport.
Cât timp nu vom avea infrastructură, profesori și antrenori, nu vom avea SPORT DE PERFORMANȚĂ. Sănătatea elevilor din ziua de azi stă în mâna politicienilor și în mod cert, decizia finală aparține doar părinților.