Stiinta Bacau, calificata in sferturile de finala ale Cupei CEV

Ştiinţa Bacău s-a calificat în sferturile de finală al Cupei Confederaţiei Europene de Volei (CEV) după ce a învins cu scorul de 3-2 (16-25, 25-11, 20-25, 25-10, 15-11) echipa Volley Club Koniz din Elveţia, marţi seara, în Sala Sporturilor din Bacău.
volleykonizstiintabacauAntrenorul principal al vicecampioanei României a avut parte marți de o aniversare fericită, fiindcă elevele sale i-au făcut cadou o calificare în premieră în sferturile de finală ale Cupei CEV. După victoria din tur, de la Berna, băcăuanele s-au impus și în retur, la același scor, după un joc extrem de spectaculos și cu Kremena Kamenova în zi de grație.

Florin Grapă: ”V-am spus că vom avea un meci foarte greu și ați văzut că n-am mințit. Am întâlnit o echipă foarte bună și cred că cele două echipe sunt apropiate ca valoare, iar decizia calificării a stat la Cel De Sus. Țin să-mi felicit fetele pentru acest joc și le mulțumesc. Dacă diferența s-a făcut undeva, s-a făcut la blocaj, fiindcă ele au servit mai bine decât noi.”

Florian Steingruber: ”Am jucat într-o atmosferă incredibilă, echipa gazdă a fost pur și simplu purtată spre victorie de public. Noi am venit aici cu gândul să întoarcem rezultatul din partida tur și am avut în față o echipă excelentă, cu un foarte bun debut de sezon. Am reușit să le ținem piept datorită serviciului și blocajului timp de două seturi și jumătate, dar e greu să câștigi un meci doar cu aceste două faze. Ne-ar fi trebuit un atac mai bun, Bacăul a făcut cu 14 puncte mai mult decât noi în atac, în timp ce noi am comis cu 7 greșeli în plus față de adversare tot pe atac, iar aici s-a făcut diferența. Am văzut azi o evoluție incredibilă a jucătoarei Kamenova, deși ne pregătisem pentru ea, a reușit să ne surprindă în repetate rânduri. Noi am avut o mare problemă în zona patru, acolo unde nu ne-a mers jocul. În ceea ce privește arbitrii, e clar că ei n-au părut să aibă pașaport elvețian, s-a văzut că am jucat la Bacău, inclusiv la nivelul arbitrilor de linie, dar e un lucru normal, aș spune. Ne așteptam la așa ceva, fiindcă, la urma urmei, arbitrii au fost amabili cu noi în Elveția.”

ȘTIINȚA: Miclea-Grigoruță (2p), Kamenova (28), Iosef (13), Herlea (11), Sobo (10), Rogojinaru (9), Gaido – libero. Au mai jucat Bălțatu și Sosa. Antrenor: Florin Grapă.

VOLLEY KONIZ: Kubinova (4p), Jenkins (14), Svobodnikova (13), Schulz (12), Ferreira (11), Alves Cassemiro (8), Pauli – libero. Au mai jucat: Wigger (2), Kronenberg (1), Schafflutzel, Ostrowska și Moffett. Antrenor: Florian Steingruber.

În sferturile de finală (programate pe 4-6, respectiv 11-13 decembrie), Știința Bacău va evolua în compania învingătoarei din dubla manșă dintre franțuzoaicele de la SES Calais și ucrainencele de la Kontynium Volyn Lutsk. În tur, echipa din Ucraina a câtigat acasă cu 3-0, returul fiind programat joi.

Citește si...

Doliu în voleiul românesc

Oana B

Voleiul, în doliu!

Redacția

VIDEO Adin Cojocaru, după calificarea naționalei Under 18 la Campionatul European

Ionuț Popa

Volei Alba Blaj eliminată din Europa

C. Sabău

Voleiul românesc este în doliu

C. Sabău

Performanțe remarcabile în voleiul românesc în 2023

Oana B

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More