miercuri, august 10, 2022

Știința Explorări s-a reunit pentru noul sezon

by Redacția

După o lună de vacanță, echipa Știința Explorări Baia Mare a efectuat primul antrenament în vederea noului sezon competiţional. La reunirea lotului au fost prezenți nouă voleibaliști: Dan Silvășan-Pașca, Eduard Catrina, Marius Cheagă, Laurean Crișan, Sorin Dragomir, Mihnea Talpă, Adrian Săvoiu, Mihai Tarța și Cristian Badea. Veniamin Aldea se va alătura lotului mâine. Lyvan Taboada va ajunge în Baia Mare după ce va participa cu naționala Cubei la Campionatul Mondial, programat la finalul acestei luni.

Au plecat de la echipă brazilianul Maycon Moreira și ucraineanul Kyrylo Klochko. Se poartă negocieri pentru transferul unui centru din străinătate și o extremă.

Sub comanda colectivului tehnic format din Marius Botea (antrenor principal), Sorin Pop și Gheorghe Socaciu (antrenori secunzi), echipa se va pregăti în următoarele patru săptămâni pe plan local, luna septembrie fiind dedicată turneelor amicale.

Conform țintarului, băimărenii vor juca în deplasare primul meci al sezonului pe terenul formației Unirea Dej.

Sezonul a fost împărțit în două faze. Campionatul se va juca în prima fază după sistemul clasic, (tur-retur), cu un total de 22 de etape.

Începând din sezonul 2022/ 2023, în faza a doua se va juca pentru locurile 1-8 și pentru locurile 9-12. Astfel, în faza a doua echipa de pe locul 1 va juca cu cea de pe locul 8, cea de pe locul 2 cu cea de pe locul 7 și așa mai departe. Pentru locurile 9-12 se vor confrunta ocupanta locului 9 cu cea de pe 12 și cea de pe 10 cu cea de pe 11.

Programul primei etape:

  • Suceava – Știința Explorări
  • Titanii – CSA Steaua
  • Craiova – Constanța
  • Unirea Dej – Știința București
  • Rapid – Arcada Galați
  • Dinamo – Zalău

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii