Sunt interzise și activitățile care implică participarea a mai mult de 100 de participanți în spații închise.

În urma creșterii numărului de cazuri confirmate de COVID – 19 (coronavirus) înregistrate în România în ultimele zile și a evoluției situației, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis, conform Hotărârii nr. 9 din 10.03.2020, restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și divertisment, în spații închise, cu participarea a peste 100 de persoane, până la data de 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire.

“În momentul de față, prioritatea Guvernului, inclusiv prin intermediul Ministerul Tineretului și Sportului, este sănătatea publică, prevenția răspândirii infecțiilor.  Din acest motiv, s-au impus aceste măsuri care afectează și la nivel sportiv, măsuri luate pentru a proteja atât publicul, cât și sportivii. Vrem ca toată lumea să fie în siguranță. Recomandarea noastră fermă este să fie amânate toate competițiile în acest moment și lucrăm, bilateral, cu toate federațiile pentru a face acest lucru. Nu discutăm de o competiție anume, ci despre o responsabilitate pe care o avem toți și pe care trebuie să ne-o asumăm. Mă bucur că sunt federații care deja au acționat rapid precum cea de scrimă, lupte, baschet și astăzi, cea de fotbal. Limitarea contactului în masă este cea mai bună măsură în acest moment. Sportivii își vor continua pregătirile, pentru a rămâne în formă, și ne asigurăm că au toate condițiile să o facă. Păstrăm permanent legatura cu reprezentanții tuturor federațiilor și încercăm să găsim împreună soluții acolo unde este cazul”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului.

Ținând cont de această hotărâre și ca măsuri de limitare și restrângere a posibilităților de răspândire a virusului COVID 19, Ministerul Tineretului și Sportului recomandă federațiilor sportive naționale:

              – să-și suspende toate competițiile în acest moment, indiferent că sunt campionate naționale sau etape internaționale ale unor evenimente pe care le organizează;

             – să suspende momentan deplasările externe ale sportivilor la competiții internaționale sau stagii de pregătire.

Duminică, 8 martie, Ministerul Sănătății anunța că toate activitățile din România vor fi interzise dacă implică participarea a mai mult de 1000 de persoane, iar evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la Direcțiile de Sănătate Publice locale.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV