marți, august 16, 2022

Tokyo 2020, fără spectatori!

by Mircea M
După consultarea Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 și a Comitetului Internațional Olimpic, ministrul Jocurilor Olimpice Tamayo Marukawa a confirmat astăzi că Jocurile Olimpice Tokyo 2020, care vor începe pe 23 iulie, se vor desfășura fără spectatori!

La baza acestei hotărâri a stat deiczia de astăzi a premierului nipon Yoshihide Suga de a declarara stare de urgenţă pentru Tokyo, de luni (12 iulie) până pe 22 august. De asemenea, prim-ministrul aponez a hotărât să extindă restricțiile și în provincia Okinawa.

Executivul nipon a dorit iniţial să menţină capitala sub o cvasi-stare de urgenţă, dar a fost forţat să-şi schimbe intenţia din cauza creşterii accentuate a infectărilor.

Guvernul metropolitan din Tokyo a raportat vineri 920 de cazuri noi de COVID-19, înregistrând cel mai mare număr zilnic de infectări de la jumătatea lunii mai, în timp ce experţii medicali continuă să avertizeze despre pericolele legate de desfăşurarea Jocurilor, în condiţiile în care multe ţări se confruntă cu răspândirea rapidă a variantei Delta foarte contagioase a virusului.

Tot astăzi, Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), a ajuns la Tokyo.

Vaccinat ca aproape toți participanții la Jocuri, șeful CIO a respectat toate restricțiile specificate în Playbook: a fost testat pe Aeroportul Haneda, a primit rezultat negativ și va sta în carantină trei zile la hotelul la care este cazat.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii