duminică, august 14, 2022

Tortele Olimpice pentru Beijing 2022, prezentate oficial cu un an inainte de startul Jocurilor

by Redacția

În cadrul unei ceremonii desfășurate în „Cubul de gheață” din capitala Chinei, organizatorii Jocurilor Olimpice și Paralimpice de iarnă Beijing 2022 au prezentat oficial Torțele Olimpice, cu un an înainte de startul întrecerilor.

Designul câștigător, selectat din 182 de proiecte participante la un concurs global lansat în aprilie 2020, a fost selectat de o Comisie a Comitetului de Organizare Beijing 2022 pentru combinația dintre estetică, artă tradițională și tehnologie.

Cele două culori ale Torței, roșu și argintiu, reprezintă o metaforă a focului și a gheții, simbolizând modul în care aceasta va aduce lumină și căldură pe scena sporturilor de iarnă. Torța, care păstrează elemente comune cu cea din 2008, va aprinde Flacăra Olimpică pe Stadionul Național de la Beijing, anul viitor, pe 4 februarie, la 14 ani de la aprinderea celei pentru JO de vară Beijing 2008.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii