miercuri, august 17, 2022

Transfer de senzație la CSM București!

by Mircea M

CSM București  anunțat pe site-ul oficial încă un transfer de marcă pentru echipa feminină de handbal!

CSM București a obținut semnătura jucătoarei Kalidiatou Niakaté, interul-stânga de 26 de ani (1,77 m, 72 kg), campioană europeană, mondială și olimpică cu naționala Franței, componentă de bază a echipei Brest Bretagne Handball, adversară a tigroaicelor în actuala ediție e DELO EHF Champions League!

Kalidiatou Niakaté a semnat cu CSM București un contract pe doi ani, valabil din sezonul viitor, 2022-2023.

Născută la Paris, în 15 martie 1995, Kalidiatou Niakaté a început handbalul la Aubervilliers (Seine-Saint-Denis), unde locuia alături de familia sa. O etapă importantă a junioratului său a fost reprezentată și de perioada petrecută la Châtenay-Malabry. A urmat, la 16 ani, pasul către Issy-Paris Hand, unde a și semnat primul său contract profesionist. În 2017 a semnat cu Nantes, pentru ca după doar doi ani, Kalidiatou Niakaté să accepte oferta celor de la Brest Bretagne Handball.

Kalidiatou Niakaté a debutat în naționala Franței în 9 octombrie 2014 într-o partidă cu Danemarca! Au urmat ani de vis în tricoul primei reprezentative a Franței. Kalidiatou a făcut parte din echipa Franței care a cucerit, în ordine, titlul mondial (2018), titlul european (2019) și tiltul olimpic (2021)!

În actualul sezon al Ligii Campionilor, CSM București și Brest s-au întâlnit la București, în 30 octombrie. Formația franceză s-a impus la limită, scor 30-29, într-o partidă care a constituit un duel între Cristina Neagu și Kalidiatou Niakaté. Ambele au înscris câte zece goluri, fiind cele mai bune marcatoarea ale meciului.

Brest și CSM București se vor reîntâlni în Liga Campionilor miercuri, 19 ianuarie 2022, la „Brest Arena” din Brest!

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii