duminică, august 14, 2022

TURNEE marca FRH! Federația deranjată de spusele lui TADICI. Echipele din capitală avantajate financiar

by Mircea M

Federația Română de Handbal, organizatoarea competiției, este deranjată de declarațiile antrenorilor din Liga Florilor. La debutul sezonul era nevoie de o locație neutră pentru organizarea unui turneu. FRH s-a gândit că e bine și la București să se joace,  dar dintr- un turneu în capitală s-a ajuns la „PATRU”.

Pandemia a fost peste tot, nu doar în România, din păcate în alte țări se poate juca normal, tur-retur. Liga națională feminină și Cupa României va fi înghesuită de către oameni de specialitate până la mijlocul lunii iunie. Ce mai contează unde și cum se schimbă sportivii, dacă au ori nu dreptul la intimitate sau dacă vor juca de acum înainte câte trei etape la un loc. Regulile făcute pentru a se putea desfășura campionatul, se mai pot modifica pe ici pe colo, din moment ce în sălile de spectacole au voie în prezent 30% din capacitate.

Nemulțumiți de sistemul de joc! TURNEE marca FRH !

Gheorghe Tadici a intrat într-un nou conflict cu Federația Română de Handbal, pentru că precizat câteva dintre problemele cu care cluburile se confruntă la întrecerile interne organizate sub formă de turnee.

După ultimul joc de campionat, cu Activ Ploiești, scor 22 – 16, în cadrul etapei a XI-a, Gheorghe Tadici a schimbat foaia, bineînțeles, cu o doză de ironie corespunzătoare:

„Doresc să îmi exprim mulțumirea deosebită pentru că jucăm pe teren neutru la București, practic a patra oară.  Îi felicit pe cei care în condițiile de pandemie au avut ideea și au hotărât să protejeze jucătoarele. Cred că tot ce se întâmplă este rodul unei gândiri a unor oameni cu multă judecată care protejează jucătoarele într-un mod excepțional. Trebuie să avem grijă de sănătatea jucătoarelor și toate mărsurile care s-au luat în condiții de pandemie sunt foarte bune.” a precizat Gheorghe Tadici.

Actualul sezon în Liga Florilor este în impas, în sensul că nimeni nu știe concret când și cum se va încheia, având în vedere că până în 26 februarie s-au jucat doar 11 etape din cele 30 programate!

„Sistemul acesta de desfășurare decis de federație nu ne avantajează deloc. Eu am spus încă de la începutul sezonului că vom avea de suferit, în special în cupele europene, lucru care se vede de la meci la meci. Nu putem să avem ritm dacă nu avem meciuri săptămână de săptămână.” a precizat Costică Buceschi antrenor Minaur.

Regulile Covid-19 se mai pot modifica! Echipele se schimbă în tribune și pe holuri

Sportivele se schimbă pe holuri | FOTO sportfoto.ro

Antrenorul echipei Handbal Club Zalău a fost chemat la Comisia de Disciplină a Federației Române de Handbal, după unele declarații oferite (nu doar la TVR) la finalul partidei cu Gloria Buzău. Gheorghe TADICI a precizat că turneele organizate de FRH se desfășoară în condiții improprii.

„Echipele cheltuiesc sute de milioane, din păcate în defavoarea handbalului românesc. Asta e situația, venim să stăm 16 echipe pe aceleași bănci, să ne dezbrăcăm în tribune, să nu ai voie să intri în vestiar să te speli după meci, acestea sunt niște lucruri care sunt impuse de oameni care nu știu despre ce este vorba, pur și simplu iși bat joc. Fetele se dezbracă în tribună, nu au dreptul la intimitate, nu se spală după meci. Noi cheltuim bani pentru un TURNEU cu un singur meci. Turneul de la București s-a transformat în trei meciuri, care însemnă de trei ori deplasare, de trei ori mese, de trei ori teste PCR, care de la o săptămâna la alta nu sunt luate în considerare, teste care cât costă?, acesta este câștigul handbalului românesc. Noi cheltuim bani pentru anti-handbal, doar în România avem „TURNEU CU UN JOC” singura țară din Europa care impune așa ceva. Oamenii care gândesc treburile astea sunt niște oameni care au probleme mari cu judecata.” a declarat Gheorghe Tadici.

România este singura țară din Europa care își desfășoarele etapele în sistem turnee, care în șapte cazuri până acum a însemnat câte o singură etapă (un meci pentru fiecare echipă).

Până acum în Liga Florilor, s-au disputat 11 etape:  cinci runde la Sf. Gheorghe, patru etape în capitală și câte o etapă la Ploiești și Brașov.

La debutul sezonul era vorba că turneele se vor organiza pe teren neutru, dar din păcate echipele din București au fost avantajate, în primul rând din punct de vedere financiar.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii