U-BT Cluj-Napoca, la o victorie de titlu în Liga Naţională

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, deţinătoarea titlului, este la un singur pas de câştigarea trofeului de campioană, după ce a învins-o pe CSM CSU Oradea cu scorul de 81-62 (17-14, 21-15, 22-25, 21-8), joi, în Oradea Arena, în al cincilea meci al finalei Ligii Naţionale de baschet masculin.

”U” conduce cu 3-2 la general şi mai are nevoie de o victorie pentru a câştiga un nou titlu, al optulea şi al treilea consecutiv.

Clujenii aveau doar şase puncte avans înaintea ultimului sfert (60-54), dar au dominat categoric ultimele zece minute, impunându-se la o diferenţă de 19 puncte.

A fost un meci pe care l-am început foarte bine. În mare parte l-am controlat, iar în sfertul trei a existat un moment extrem de important din punct de vedere mental. Ei au revenit, au avut toată sala în spate, dar am reușit niște faze bune. În consecință, nu s-a mai pus problema învingătoarei în ultimele trei minute. E foarte important că am obținut o victorie în deplasare, însă momentan e atât, un succes în deplasare. Nu ne asigură nimic victoria de astăzi. Trebuie să rămânem concentrați, sunt convins că echipa din Oradea va veni cu orgoliul rănit, hotărâtă să ne învingă. Când joci cu spatele la zid, dai tot ce ai mai bun din tine. Trebuie să fim pregătiți și să reacționăm ca atare, să ne concentrăm întâi la fiecare posesie, nu la rezultatul final. Când primești 62 de puncte, poți spune că defensiva a fost extraordinar de bună. Am încercat să nu le lăsăm aruncări ușoare și să nu se hrănească din energia publicului.” a declarat Silvășan pentru site-ul clubului clujean.

CSM CSU Oradea, cea mai bună echipă din sezonul regulat, a câştigat primele două meciuri ale finalei, pe teren propriu, cu 79-73 şi 93-83, apoi ”U” s-a impus în următoarele două partide de la Cluj-Napoca, 80-70 şi 86-80.

Finala se joacă după sistemul cel mai bun din şapte partide, următoarea, a şasea, fiind programată pe 28 mai, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Citește si...

Gorjenii și-au asigurat serviciile lui Popa Calotă

Vasile.M

Teodora Popescu, noul pivot al grupării gorjene

Vasile.M

Echipa feminină de volei a Craiovei a fost desfiinţată

Oana B

Dinamo a promovat în Superligă

Oana B

România, la prima victorie în Liga de aur

Mircea M

Dacia Mioveni rămâne în Liga Florilor

Ionuț Popa

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More