U-BT Cluj-Napoca, la prima victorie în finala Ligii Naţionale

U Cluj-Napoca a învins-o pe CSM Oradea cu scorul de 80-70 (26-28, 17-15, 18-8, 19-19), sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în meciul al treilea al finalei Ligii Naţionale de baschet masculin.

Campioana a obţinut prima victorie din finală, după ce a pierdut primele două partide, jucate la Oradea, cu 73-79 şi 83-93. Clujenii au făcut diferenţa în sfertul al treilea, adjudecat cu 18-8.

Brazilianul Leonardo Simoes Meindl a fost MVP-ul lui ”U”, cu 20 de puncte şi 5 recuperări. Patrick Neal Richard a contribuit cu 11 puncte, 6 recuperări şi 6 pase decisive, iar Jalen Leonard Jones a adăugat 11 p, 3 rec.

De la vizitatori s-au remarcat Erick Bernard Neal, 20 p, 4 rec, 6 pd, Donatas Tarolis 11 p, 4 rec, şi Joshua Lamont Bostic, 11 p.

Mă bucur că am spart gheața în această finală, că ne-am luptat, chiar dacă ei au stat în mare parte din timp aproape de noi. Am avut mentalitatea corectă și trebuie să ne luptăm cu orice problemă. Aici mă refer la mingi pierdute, ratări și așa mai departe. Luăm fiecare posesie pentru a câștiga. Toate gândurile merg spre meciul de luni, sper să ne refacem fizic și să fim pregătiți mental. Va fi extrem de important să avem publicul alături de noi, la fel cum a fost acum. Ei ne-au ajutat în momentele grele, le-am zis și băieților că trebuie să aducă sala alături de noi. Pot reuși acest lucru printr-o dăruire exemplară și prin faptul că se aruncă după mingi sau se apără bine. Atunci sala va aprecia și ne va încuraja, ajutându-ne să câștigăm. David Lăpuște joacă cu mult curaj, indiferent cât timp petrece pe teren. E rodul muncii lui, se străduiește și a contribuit din plin astăzi.” a declarat Mihai Silvășan pentru site-ul oficial al clubului clujean.

Finala se joacă după sistemul cel mai bun din şapte partide, iar următoarea  partidă  se joacă, luni, tot la BTarena, cu începere de la ora 19:00.

Citește si...

Filip Constantin revine în giulești

Mircea M

Gorjenii și-au asigurat serviciile lui Popa Calotă

Vasile.M

Teodora Popescu, noul pivot al grupării gorjene

Vasile.M

Echipa feminină de volei a Craiovei a fost desfiinţată

Oana B

Dinamo a promovat în Superligă

Oana B

România, la prima victorie în Liga de aur

Mircea M

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More