UEFA a decis Craiova nu poate evolua in cupele europene!

Universitatea Craiova nu va putea sa participe la ediţia viitoare a cupelor europene, din cauza faptului că gruparea fondată în 2013 a fost înfiinţată cu mai puţin de trei ani în urmă acesta a fost decizia UEFA

Romania va avea 4 participante in cupele europene, datorita problemelor cu echipele aflate in insolventa vor merge in Europa echipe aflate mai jos de locul 4 clasamentul Ligii 1.

România va avea patru echipe în ediţia viitoare a competiţiilor continentale:

  • o echipă în turul II preliminar al Ligii Campionilor;
  • o echipă în turul III preliminar al Ligii Europa;
  • o echipă în turul II preliminar al Ligii Europa;
  • o echipă în turul I preliminar al Ligii Europa.

Antrenorul Sorin Cîrţu şi-a exprimat şi dezamăgirea pentru această decizie, dar şi satisfacţia că echipa va avea timp să se maturizeze, pentru sezoanele viitoare:

„Nu e nici o problemă. Ne pregătim pentru la anul. Stăteam în dubiu, aveam ceva speranţe, dar asta e, nu putem face nimic. Ne pregătim pentru la anul, oricum nu era confortabil să fii în cupele europene şi să joci prin alte părţi. Dacă primeam acceptul nu am fi refuzat, normal”, a declarat Sorin Cîrţu, tehnicianul oltenilor, la DolceSport.

La rândul său, Emil Săndoi şi-a exprimat speranţa ca jucătorii săi nu-şi piardă motivaţia:

„Sunt dezamăgit de această decizie pentru că mi-aş fi dorit să avem dreptul să jucăm. Ar fi însemnat fantastic de mult pentru această echipă să joace în în Liga Europa. Nu ştiu dacă se mai poate face ceva, probabil o să avem o discuţie la club şi să stabilim care va fi următoarea mişcare.

Nu ne pică bine nouă şi cu siguranţă nu le pică bine nici jucătorilor. Dar ei să nu uite că sunt jucători profesionişti şi trebuie să dea totul de fiecare dată când intră pe teren. Eu sunt convins că o să reuşim să îi capacităm până la finalul campionatului. Dar, repet, eu sper să mai existe totuşi o cale de recurs la decizia UEFA”, a declarat, pentru agenţia Mediafax, şi Emil Săndoi.

Citește si...

Federația Română de Fotbal împlinește azi 94 de ani

Redacția

Explicațiile furnizorului de tehnologie VAR după meciul FCSB – Farul Constanța

Oana B

La mulți ani, Gheorghe HAGI!

Redacția

Măsură adoptată pentru creșterea numărului de jucători formați la nivel național

Mircea M

Noi condiții de participare în competițiile de juniori organizate de FRF

Mircea M

Cluburile din primele 2 eşaloane, obligate de FRF să folosească minimum 5 jucători formaţi la nivel naţional

Ionuț Popa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More