UEFA a prezentat mascota pentru EURO 2024

UEFA a prezentat, marţi, mascota pentru Campionatul European de anul viitor – EURO 2024, care va avea loc în Germania, un urs, dar care încă nu are un nume, informează AGERPRES. 

”Mascota aduce un un omagiu ursuleţului de pluş, care îşi are originea în Germania, la începutul secolului XX”, a anunţat UEFA.

Mascota a fost prezentată publicului marţi seara, pe Veltins Arena din Gelsenkirchen, cu prilejul meciului amical dintre echipele Germaniei şi Columbiei.

”Ca părinte, ştiu cât de important este să stimulezi imaginaţia copiilor”, a declarat directorul turneului final EURO 2024, Phillip Lahm.

”Cu lansarea mascotei sperăm că vom reuşi că creăm un personal simpatic şi distractiv care să inspire copii să se bucure şi să joace fotbal”, a mai spus fostul internaţional.

Federaţia germană de fotbal a lansat un vot prin care fanii pot decide numele mascotei, opţiunile fiind Albaert, Baernardo, Baernheart şi Herzi von Baer. Toate cele patru opţiuni cuprind cuvântul ”baer” care înseamnă urs în germană. Votul se va încheia pe 3 iunie.

Germania a mai găzduit EURO în 1988, când mascota a fost iepurele ”Berni”.

Citește si...

Corona Brașov învinge campioana în trei seturi

Mircea M

Florentin Pera: „Sunt foarte mândru de jucătoare, au luptat până la capăt”

Redacția

„Tricolorele”, victorie în fața Japoniei

Redacția

Corona Brașov întâlnește campioana

Mircea M

Calificarea în sferturi, aproape imposibilă

C. Sabău

U-BT Cluj-Napoca la a zecea victorie consecutivă în campionat

Szabi R

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More