UEFA a verificat la București stadiul pregătirilor pentru EURO 2020

O delegație a UEFA a fost la București pentru a constata în ce măsură proiectele de pregătire a EURO 2020 sunt în grafic. 

Pentru această fază, UEFA a fost interesată de stadiul pregătirilor la Arena Națională și a mai vizitat locațiile pentru Fan Zone și facilitățile de la ROMEXPO unde va avea loc tragerea la sorți pentru Turneul Final din 30 noiembrie 2019.

În privința Arenei Naționale, unde se vor desfășura patru meciuri la EURO 2020, UEFA a evaluat că pregătirile sunt încheiate în proporție de 85% și s-a stabilit un calendar strict pentru restul lucrărilor necesare. Stadionul va trebui să fie complet pregătit până la finele acestui an, iar din luna mai 2020 va intra sub managementul UEFA.

Delegația UEFA a vizitat Piața Constituției pentru a localiza zona de ”public viewing” a meciurilor și Bulevardul Unirii, unde se va deschide un Football Village, pe parcursul celor 30 de zile ale EURO 2020. Planurile de amenajare sunt în curs de proiectare.

La finalul vizitei, delegația UEFA a vizitat Pavilionul Central de la ROMEXPO și a apreciat că oferă un spațiu generos pentru tragerea la sorți a Turneului Final. Există convingerea că spectacolul desfășurat acolo va fi unul cu totul special față de alte evenimente precedente. Caracterul deosebit este legat și de faptul că EURO 2020 este o ediție aniversară – 60 de ani de la primul campionat european de fotbal. O echipă tehnică a UEFA este deja la ROMEXPO și proiectează scenotehnica și decorarea necesare evenimentului.

UEFA a constatat că pregătirile de la București pentru organizarea EURO 2020 sunt în graficul stabilit.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV