UEFA a stabilit suspendarea primelor pentru şase cluburi, printre care şi Astra Giurgiu

Primele pentru cluburile Astra, Metalurg Doneţk (Ucraina), Hajduk Split (Croaţia), HŠK Zrinjski (Bosnia-Herţegovina), Skonto FC (Letonia) şi Trabzonspor (Turcia) au fost suspendate în aşteptarea unei analize aprofundate.

uefa-logo

Corpul de Control Financiar al Cluburilor din cadrul UEFA (CFCB) a decis, vineri, ca primele pentru şase cluburi participante în cupele europene în acest sezon, între care şi Astra Giurgiu, să fie suspendate din considerente legate de fair-play-ul financiar, informează uefa.com.

 Conform exigenţelor ce figurează în regulamentul UEFA, privind acordarea licenţei cluburilor şi fair-play-ul financiar, grupările participante în competiţiile intercluburi în acest an ar fi trebuit să furnizeze informaţiile legate de toate restanţele la plăţi în 30 iunie 2013. „După ultima sa şedinţă, în septembrie 2013, CFCB a identificat, în şase cazuri, importante sume restante faţă de alte cluburi şi/sau faţă de personal sau faţă de administratori sociali sau fiscali”, se arată pe site-ul UEFA.

Măsura de suspendare a primelor va rămâne în vigoare până când cluburile în cauză îşi vor rezolva problemele privind sumele restante sau până când o decizie finală va fi luată de camera de judecată a CFCB.

Pe de altă parte, camera de investigaţii a CFCB a cerut altor 25 de cluburi informaţii suplimentare, grupările respective urmând să fie monitorizate în săptămânile următoare. „În total, 31 de cluburi au fost invitate să dea informaţii privind situaţia lor, la 30 septembrie 2013, în legătură cu plăţile restante”, se menţionează în comunicatul UEFA.

Echipa Astra Giurgiu a participat în acest sezon în preliminariile Ligii Europa, fiind eliminată în play-off.

Citește si...

Federația Română de Fotbal împlinește azi 94 de ani

Redacția

Explicațiile furnizorului de tehnologie VAR după meciul FCSB – Farul Constanța

Oana B

La mulți ani, Gheorghe HAGI!

Redacția

Măsură adoptată pentru creșterea numărului de jucători formați la nivel național

Mircea M

Noi condiții de participare în competițiile de juniori organizate de FRF

Mircea M

Cluburile din primele 2 eşaloane, obligate de FRF să folosească minimum 5 jucători formaţi la nivel naţional

Ionuț Popa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More