Un român, nominalizat pentru Volleyball Hall of Fame! Unde puteți să-l votați

Doctorul Gabriel Cherebețiu, care a scris istorie în voleiul românesc și mexican, ar putea deveni  primul român inclus în Hall of Fame-ul voleiului mondial. Fostul mare sportiv  poate fi votat pe site-ul volleyhall.org la categoria Personalități, până la 28 februarie a.c., o persoană putând vota zilnic până la finalul lunii.

Vicecampion mondial în 1956, la Paris, medaliat cu bronz la edițiile CM din 1960, de la Rio de Janeiro și din 1962, de la Moscova, Cherebețiu, care a evoluat pe postul de ridicător, are în palmares și medalia de argint la Campionatul European din 1958, de la Praga. A fost, apoi, medicul și antrenorul secund al naționalei. La ediția din 1968 a Jocurilor Olimpice a condus naționala Mexicului, care participa în calitate de organizatoare a competiției.

În anii ’70, Gabriel Cherebețiu a fost profesor la Institutul de Educație Fizică și Sport (IEFS), iar în 1978, a fost inclus ca medic sportiv în grupul de specialişti români care, la solicitarea Institutului Naţional al Sporturilor din Mexic, s-a deplasat în această ţară pentru a sprijini pregătirea sportivilor mexicani în vederea Universiadei din Mexic, din 1979. La expirarea contractului, s-a stabilit în Mexic.

A fost membru al Comisiei de documentare şi cercetare ştiinţifică din cadrul FIVB (1963-1971), după care membru și preşedinte al Comisiei Medicale a FIVB (1971-1988) și director tehnic al FIVB (1988-1991).

În Mexic a avut şi o bogată activitate publicistică, fiind redactor la reviste medico-sportive şi autor a numeroase lucrări de cercetare ştiinţifică şi de îndrumare metodologică. A scris, de asemenea, articole cu subiecte tehnico-metodice din volei şi o carte de tehnica voleiului ”Fundamentos tehnicos del voleibal moderno”, considerată ca manual de bază pentru antrenorii mexicani de volei din acea vreme.

Nominalizarea pentru International Volleyball Hall of Fame reprezintă recunoașterea meritelor doctorului Gabriel Cherebețiu în dezvoltarea voleiului mondial.

Admiterea dr. Gabriel Cherebețiu în Hall of Fame poate fi votată AICI

Citește si...

Proteste în sport înaintea Jocurilor Olimpice

Ionuț Popa

Stadionul din Giulești, Rapid și filmele cu mafioți!

Oana B

Nesimțire marca ProArena, Imagini în DIRECT cu o jucătoare care își pierde cunoștința

Mircea M

Avem voie să facem sport în România?

C. Sabău

Federația Română de Fotbal împlinește azi 94 de ani

Redacția

Andrada Vincze, psiholog sportiv: „Nu trebuie avem așteptări nerealiste cu privire la performanță

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More