VakifBank este noua campioana europeana la volei feminin!

Fără să piardă vreun set în fata azerelor de la Rabita Baku, turcoaicele de la VakifBank au câstigat Liga Campionilor la volei feminin, reusind o victorie convingătoare în finală, scor 3-0.

VakifBank este noua campioana europeana la volei feminin!Pentru VakifBank, echipa din Istanbul pregătită de italianul Giovanni Guidetti, acesta este al doilea trofeu european din istoria de 30 de ani a clubului.

În 2011, VakifBank a cucerit CEV, după două finale pierdute, în 1998 si 1999. Cu trofeul obtinut duminică, Turcia a devenit cea mai laureată tară din istoria competitiei, cu patru finale câstigate.

Italiencele au câstigat trei (Asystel, Robur Tiboni Urbino si Busto Arsizio), bilant identic cu cel al Rusiei (Dinamo Kazan, Dinamo Moscova si NTMK Yekaterinburg). Românii se pot mândri si ei cu două trofee, obtinute de Tomis Constanta si Dinamo Bucuresti.

Până la câstigarea finalei, VakifBank a avut un parcurs de exceptie: a câstigat grupa A cu punctaj maxim, în fata unor echipe precum Cannes, NTMK Yekaterinburg si Volero Zurich. Apoi, în playoff, gruparea turcă s-a impus cu 2-0 la general în fata lui Atom Trefl Sopot, pentru ca în ultima faza înaintea Final Four-ului să o învingă pe Eczacıbaşı VitrA, formatie tot din campionatul Turciei.

În fine, în „semifinale”, VakifBank a dispus lejer de Galatasaray, scor 3-0, pentru ca finala să fie adjudecată tot cu scor alb, în fata azerelor de la Rabita Baku. Scorul pe seturi a fost 25-17, 25-20 si 25-23. Înaintea acestei editii, detinătoarea trofeului era Fenerbahce.

Madelaynne Montaño, sportiva celor de la Baku, a fost desemnată cea mai bună marcatoare a întrecerii.

Citește si...

Doliu în voleiul românesc

Oana B

Voleiul, în doliu!

Redacția

VIDEO Adin Cojocaru, după calificarea naționalei Under 18 la Campionatul European

Ionuț Popa

Volei Alba Blaj eliminată din Europa

C. Sabău

Voleiul românesc este în doliu

C. Sabău

Performanțe remarcabile în voleiul românesc în 2023

Oana B

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More