Veste bună pentru sportul românesc!

Guvernul României a decis în ședința de miercuri de la Palatul Victoria, înființarea Complexului Sportiv Național “Lascăr Pană” în Baia Mare, informează MTS.

Este pentru prima dată în ultimii 18 ani când Ministerul Tineretului și Sportului creează un Complex Sportiv Național, care de astăzi se adaugă celor 9 deja existente în portofoliu.

Noul CSN din Baia Mare va avea dotări de ultimă generaţie şi va oferi condiţii de pregătire la cele mai înalte standarde pentru sportivii din loturile naționale și olimpice, dar va fi folosit și pentru găzduirea de competiții interne și internaționale.

CNS Baia Mare va fi unul dintre cele mai mari centre naţionale și va reuni Sala Polivalentă ” Lascăr Pană” , baza de atletism, bazinele de înot, terenul de rugby şi un centru medical de refacere sportivă, la care se vor adăuga spaţiile de masă şi cazare pentru sportivi şi antrenori. Pe lângă acestea se are în plan şi deschiderea unei baze de pregătire de kaiac-canoe, sport care are tradiţie locală.

“Am promis maramureșenilor că vor avea acest complex și m-am ținut de cuvânt! Dar nu va fi doar un complex al maramureșenilor, ci unul al sportivilor din întreaga țară, va fi pus la dispoziția loturilor și echipelor naționale care vor găsi acolo cele mai bune condiții de pregătire. Vreau să le mulțumesc în primul rând baimărenilor, pentru încrederea și sprijinul acordate, dar și colegilor din Guvern și Premierului pentru deschiderea pe care au avut-o față de acest proiect dedicat sportului”, a spus secretarul de stat Cosmin Butuza.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate