Victorie în amicalul cu Macedonia de Nord

Naționala României a jucat un prim meci de verificare, la Rm. Vâlcea, în compania Macedoniei de Nord. Echipa pregătită de Sergiu Stancu și Răzvan Parpală au câștigat clar întîlnirea, 4-0. Antrenorii celor două formații au decis să joace patru seturi pentru a vedea la lucru toți jucătorii.

România a avut emoții doar în setul 2, câștigat 28-26. În rest, diferențele au fost mari: 25-16, 25-16 și 25-19. ”Tricolorii” au jucat excelent în apărare, 14 blocaje, dar au avut un procentaj bun și în atac: 55%

Punctele tricolore au fost reușite de David Dinculescu 17, Alexandru Ionescu 10, Bela Bartha 9, Mircea Peța 8, Robert Călin 8, Rareș Bălean 4, Marian Bala 4, Claudiu Dumitru 3, Andrei Butnaru 3, Ștefan Lupu 3, Andrei Mihălescu 2, Constantin Filip 1. Au mai jucat Sergio Diaconescu, Carol Kosinski și Vlad Kantor (libero).

  • După locul 7 la Euro 2023, Sergiu Stancu își dorește o calificare la Campionatul Mondial. ”Am vorbit cu băieții despre oportunitatea de a ajunge la un Campionat Mondial. Suntem pe locul 24 în lume și dacă vom avea un parcurs bun în Golden League, visul nostru de a ajunge la Mondiale va deveni realitate”

România va rămâne la Rm. Vâlcea până pe data de 14 mai, apoi va pleca în Azerbaidjan pentru primul turneu din Luga de Aur.

”Tricolorii” vor întâlni Azerbaidjan pe 17 mai și Ucraina pe 18 mai. Naționala va reveni la Rm. Vâlcea unde se va disputa al doilea turneu din Golden League (24-26 mai).

Citește si...

Gloria Bistrița s-a despărţit de nouă jucătoare

Ionuț Popa

Din Divizia A1 în PlusLiga!

Redacția

Rapid închide sezonul cu un BLAT, cu Măgura Cisnădie

Mircea M

Corona Brașov salvată de BLATUL cu SCM Rm.Vâlcea

Mircea M

Adio Liga Florilor pentru Dacia Mioveni. Ultimul loc la final de sezon

Mircea M

Turneul de menținere/promovare în Liga Florilor va avea loc pe teren neutru

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More