duminică, august 14, 2022

Viitorul Pandurii Tg.Jiu, calificată în premieră în semifinalele Cupei României

by Redacția

U Cluj a fost învinsă, fără drept de apel, pe teren propriu de Viitorul Pandurii Tg. Jiu, scor 1-3 şi este eliminată din Cupa României.

U CLUJ – VIITORUL PANDURII TG. JIU 1-3 (1-0)

(Lixandru – autogol 1 / Țegle – penalty 69, D. Paraschiv 77, 86)

  • Gazdele s-au desprins chiar de la primul atac, în urma unei faze în care șutul lui Golan a căzut din transversală pe Lixandru și s-a dus în poartă. A părut să fie suficient pentru ardeleni, aceștia retrăgându-se încă după marcarea golului.
  • Oaspeții au dominat clar la capitolul posesie și au presat, avându-l pe Buia principal artizan al partiturii ofensive, secondat de Țegle și Dragu, însă șarjele lor s-au dovedit finalmente sterile.
  • După pauză, U Cluj a rezistat chiar și mai bine în postura de așteptare, în sensul în care nu a mai permis desfășurarea de atac pentru gorjeni, aproape deloc până în minutul 67. Când, Taub îl faultează pe Cioiu în careu, iar Țegle bate excelent penalty-ul pentru 1-1.
  • Misiunea Clujului a devenit aproape imposibilă în practic 10 minute. Asta pentru că Luchin a fost eliminat după penalty (min 72), iar Paraschiv a făcut 2-1 în minutul 77!
  • S-au aruncat studenții în ofensivă, dar prea târziu și cu riscuri prea mari. Același Paraschiv a punctat din nou, cu un șut frumos, întărindu-și statutul de jucător extrem de promițător.

Un lucru e cert: vom avea cel puțin o echipă din Liga 2 în semifinale! Conectate la lupta pentru play-off-ului din eșalonul secund, cele două cluburi propun o încleștare tradiție vs ascensiunea prezentului. Pe 18 februarie, în campionat, clujenii au învins cu 2-1 în deplasare.

Până la sferturi, “U” a trecut de Unirea Dej (2-0), Viitorul Șelimbăr (3-0), Hușana Huși (8-2) și UTA Arad (2-1). Pentru gorjenii lui Stoican, parcursul a înseamnat Viitorul Dăiești (2-1 prel.), FC Argeș (1-0), Gaz Metan Mediaș (1-0).

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii