Volei: 20 de țări nu au acordat titlul de campioană! România s-a grăbit?

În timp ce Confederația Europeană a SUSPENDAT pe 24 aprilie toate competițiile continetale, Federația Română de Volei s-a grăbit să decidă campioana în urma sedinței din data de 18 martie 2020, devenind prima țară din Europa care a acordat titlul de campioană: la masculin Arcada Galați, în timp ce la feminin, Volei Alba Blaj a fost desemnată campioană. Gălățenii, aveau un avans de 10 puncte față de locul 2, SCM U Craiova și 12 puncte față de Dinamo București. La fete, Volei Alba Blaj avea 63 de puncte, în timp ce Dinamo avea 55.

Campionatul decis la VOT! Politic?

„Noi nu mai puteam prelungi mult starea de incertitudine. În 10 mai trebuia să dăm drumul jucătorilor străini, iar starea de urgența se întindea până în aprilie. Ce rost avea să mai așteptăm? Este în joc sănătatea tuturor. Nu se poate să mai aibă loc antrenamente. Nici vorbă de meciuri. Acesta e verdictul: campionatul s-a închis. Echipele de pe primul loc la finalul sezonului regulat, Arcada Galaţi şi Volei Alba Blaj, sunt campioane şi ne vor reprezenta în cupele europene în stagiunea viitoare”, a declarat Vișan pentru news.ro.

Tipic românesc, campioana s-a decis în urma voturilor !

20 de tări nu au au acordat titlul de Campioană: Italia, Olanda, Argentina, Coreea de Sud, Austria, Belgia, Brazilia (feminin), Cehia, Finlanda, Germania, Indonesia, Iran, NCAA, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția, Suedia, Polonia (masculin)

România, Polonia (feminin), Rusia, Bulgaria, Danemarca, Croația și Slovenia au decis să încheie campionatul desemnând campioana.

Nu este uşor de acceptat faptul că federaţia a acordat titlul de campioană în timp ce alte competiţii din Europa şi din lume s-au încheiat, dar nu s-au dat trofeele. Tipic românesc, noi suntem mai cu „moț” și am fost mai speciali. Am terminat o competiție cu o hotărâre care a afectat anumite echipe din campionat (feminin, masculin). Decizia Federaţiei Române de Volei a dezavantajat cele mai multe dintre componentele primei divizii. La feminin, CS Municipal Târgovişte, Dinamo sau Bacău puteau obţine mai mult din acest sezon, dar totul s-a decis printr-un VOT. La masculin, locurile 2 și trei erau în plină luptă, doar aurul contează?. Locurile 2 și trei nu sunt importante!. Ce explicaţii avem? Nu avem, în mod evident comunicarea Federației Române de Volei are ca scop doar anumite interese financiare și electorale, că tot vom avea alegeri la nivel de conducere.

Am fi putut avea un sezon fără câştigătoare sau învinse, fără echipe retrogradate, la ce campionat avem cu doar zece echipe la masculin și 11 la feminin. În anumite țări din Vest, nimeni nu a câştigat, nimeni nu a retrogradat dar binențeles, România, trebuie să fie mai specială.

CEV a anulat toate competiţiile continentale

Confederaţia europeană de volei a anunţat,  că a SUSPENDAT toate competiţiile continentale din cauza pandemiei de coronavirus. “Consiliul de administraţie al CEV a convenit să anuleze restul cupelor europene 2020, între care şi Super finalele (masculină şi feminină) ale Ligii Campionilor, programate la Berlin, pe 16 mai”.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV