Volei: Cupa României a fost ANULATĂ! Vișan: La alte federaţii poate e altă situaţie, pot să joace toată vara, au condiţii favorabile, dar noi nu avem

Federația Română de Volei a decis azi închiderea campionatului în curs. Volei Alba Blaj, la feminin, și Arcada Galați, la băieți, au fost stabilite în urma votului, CAMPIOANE! Preşedintele Federației Române de Volei a explicat de ce s-a luat această decizie. FRV este obligată de Federaţia Internaţională de Volei să încheie campionatele interne până la 15 mai.

Cupa României a fost anulată!

“Mă obligă Federaţia Internaţională de Volei să închei campionatele pe 15 mai, pentru ca jucătorii străini să poată să plece. La alte federaţii poate e altă situaţie, pot să joace toată vara, au condiţii favorabile, dar noi nu avem. Situaţia de urgenţă a fost decretată până la mijlocul lui aprilie, după care se mai duce sigur încă o lună cu pregătirile şi s-a făcut mai. Iar în 15 mai trebuie să oprim campionatul, deci când să jucăm? Aşa că am stabilit să se termine cu clasamentul de la finalul returului. Este cu siguranţă cea mai bună decizie pe care o puteam lua. Pentru că stăteam şi încurcam pe toată lumea degeaba şi mai riscam şi îmbolnăviri. Noi am transmis tuturor cluburilor să întrerupă antrenamentele în perioada asta, am pus şi pe site, este şi directiva Ministerului Tineretului şi Sportului”, a declarat Gheorghe Vișan pentru AGERPRES.

Pe site-ul FRVolei nu se regăsește anunțul prin care Federația de specialitate a cerut întreruperea antrenamentelor! Din păcate comunicarea nu este punctul forte!

În data de 12 martie, Federaţia Română de Volei a hotărât suspendarea tuturor competițiilor până la 31 martie având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19.

Începând din 17 martie, au fost suspendate toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise,  în consecință sportivii nu se mai puteau pregăti pentru o eventuală reluare a campionatului.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV