Volei: DiviziaA1, campionatul din care nu retrogradează nicio echipă!

Prima ligă națională la volei masculin, Divizia A1, a rămas doar cu zece echipe, după ce la începutul sezonului Tricolorul Ploiești nu s-a înscris în campionat, iar in 2019 înaintea returului echipa VCM LPS Piatra Neamţ s-a retras din prima ligă în urma datoriilor pe care clubul le are către jucători și furnizorii de servicii.

Prima ligă la masculin rămâne astfel doar cu zece echipe, iar lupta pentru locurile 7 – 10 nu mai are miză din moment ce nu va retrograda nimeni. La feminin, situația este una complicată, au rămas doar opt echipe în primul eșalon, după ce echipa Agroland Timișoara s-a retras în plin campionat, iar Pelicilina Iași nu s-a înscris la începutul sezonului competițional.

Preşedintele federației Române de Volei speră ca în viitor în campionatul intern să nu mai existe echipe care să se retragă în timpul competiţiei.

“Acum avem doar 9 echipe în Divizia A1, dar asta nu din cauza federaţiei, ci din cauza conducătorilor. Intră într-un sistem, iar atunci când dau de greu se retrag în timpul competiţiei, cum a fost cazul Penicilinei. Problemele financiare de la nivelul cluburilor duc la aceste retrageri. Dar în sezonul următor vom avea sigur 12 echipe”, a declarat Gheorghe Vişan pentru Agerpres.

Drept urmare avem o ligă din care nu retrogradează nicio echipă!

Fără implicarea consiliilor locale și cele județene, voleiul românesc ar fi la un alt nivel. În mod cert meritul calificării la Europene și în semifinalele Cupei CEV, revin în mod special cluburilor care investesc în sport. Precizăm doar că, în Europa sunt anumite federații care ajută în mod voit cluburile, iar echipele primesc un număr de „x” mingi pentru joc.

Exemple ar mai fi, dar poate ne trezim că sportul înseamnă si alceva!

 

 

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate