Voleiul românesc este în doliu

Mircea Tutovan, unul dintre cei mai mari jucători pe care i-a avut voleiul românesc, a încetat din viață. Cel care a scris istorie pentru România, a ajuns sâmbătă seara la spitalul din Zalău.

Mircea Tutovan este jucătorul care a revoluționat voleiul din România prin puterea serviciului său. În palmaresul său figurează Cupa Campionilor Europeni, dar și 10 titluri de campion național cu Dinamo. În 1977, a primit porecla de ”Tunarul Europei”. Atunci a luat locul trei la Europene cu naționala României, turneu disputat în Finlanda. Tot atunci s-a format prima echipă ideală a Europei, Tutovan fiind ales să facă parte din ea, alături de doi jucători ruși, doi polonezi și un maghiar.

După perioada petrecută la Dinamo, Tutovan a ajuns la Şimleu Silvaniei, formație cu care a cucerit Cupa Balcanică. Ulterior, a ajuns câteva sezoane şi la Elcond Zalău. Tutovan s-a retras la vârsta de 41 de ani. Pentru naționala României a jucat peste 300 de partide. A cucerit medaliile de bronz la Campionatele Europene din 1971 şi 1977. Mai mult, la Jocurile Olimpice din 1972, de la Munchen, cu Tutovan în teren, România a ocupat locul 5.

În 13 martie, ”tunarul Europei” așa cum îl știa o lume întreagă, ar fi împlinit 72 de ani.
Suntem alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut pentru voleiul românesc. Fără Mircea Tutovan suntem mai săraci, mult mai săraci!

Citește si...

Gloria Bistrița s-a despărţit de nouă jucătoare

Ionuț Popa

Din Divizia A1 în PlusLiga!

Redacția

Rapid închide sezonul cu un BLAT, cu Măgura Cisnădie

Mircea M

Corona Brașov salvată de BLATUL cu SCM Rm.Vâlcea

Mircea M

Adio Liga Florilor pentru Dacia Mioveni. Ultimul loc la final de sezon

Mircea M

Turneul de menținere/promovare în Liga Florilor va avea loc pe teren neutru

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More