duminică, iunie 26, 2022

ZAKSA, câștigă pentru a doua oară consecutiv Liga Campionilor la volei masculin

by Redacția
FOTO © CEV

În finala Ligii Campionilor, formația poloneză a învins cu scorul de 3-0 pe Itas Trentino, la capătul unui meci disputat la Ljubljana într-o reeditare a finalei de anul trecut, și atunci s-a impus tot ZAKSA, dar cu 3-1.

TRENTINO Itas (ITA) – Grupa Azoty KĘDZIERZYN-KOŹLE (POL) 03 (22-25, 20-25, 30-32)

Performanță excepțională reușită de antrenorul român de volei Gheorghe Crețu. Acesta a cucerit trofeul Ligii Campionilor la masculin cu echipa:  Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle, cunoscută sub numele de ZAKSA.

Prezent pentru prima dată în finala Ligii Campionilor, Gianni Crețu a reușit să devină al doilea antrenor român, după Stelian Moculescu, în 2007, care a cucerit cel mai important trofeu continental inter-cluburi după 2000, anul înființării actualului format al Ligii Campionilor. Atunci, Stelian Moculescu realiza acest lucru cu formația germană VfB Friedrichshafen.

Cu acest succes, Gianni Crețu (53 de ani) încheie un sezon perfect, în care a realizat ”tripla”. El a cucerit, în afara Ligii Campionilor, și titlul în Polonia, dar și Cupa în țara care este campioana mondială en-titre.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii