Zălăuancele, la înălțime în capitală

O partidă de excepție în Sala Polivalentă din București ! Partenerele de întrecere erau două formații care abordau jocul din două perspective diferite şi total opuse. HC Zalău, dorea să încerce să facă un joc reuşit, în care să se autodepăşească şi să lase o impresie cât mai bună la finalul întâlnirii (ceea ce au reuşit cu brio), mai ales că aborda partida mai degajată, fără presiune, dar normal, cu mari emoții, pentru că urmărea “să nu se facă de minune” şi astfel intenționa ca pe toată durata desfăşurării partidei, să se țină scai de competitoare, pentru a o împiedica să-şi facă jocul obişnuit şi să se distanțeze pe tabela de marcaj. CSM Bucureşti în schimb, evolua sub o imensă presiune. Astfel, pentru a nu mai repeta greşelile din sezonul trecut ratat, anul trecut în vară, CSM-ul şi-a reîmprospătat lotul cu alte supervalori şi supervedete, şi-a schimbat şi antrenorul, dar totuşi nu traversează o perioadă roză, nici ca rezultate, nici ca evoluții, atât pe plan intern cât şi pe plan extern. Are deja în campionat două înfrângeri ambele în deplasare.

Un meci pierdut a fost în fața rivalei Vâlcea la care a pierdut titlul sezonul trecut, o echipă tot cu supervalori, dar totuşi nu de acelaşi calibru. Iar celălalt meci pierdut a fost în prima etapă din campionat în fața unei echipe tinere, Zalăul, care şi-a împrospătat lotul prin aducerea de jucătoare tinere şi promițătoare în locul jucătoarelor experimentate şi valoroase care au plecat, Vali Panici, Roxana Szollosi, Andrada Mihalcea, Paula Vişan. CSM-ul mai are un egal tot în deplasare cu o mare şi incomodă candidată la titlu, Corona Braşov, asta până să-şi facă Braşovul harakiri, dar nu pentru a-şi salva onoarea ci pentru a-şi etala prostia şi incompetența.

Tigroaicele doreau un joc extraordinar, convingător cu Zalăul pe care să-l încheie la o diferență suficient de mare care să îngroape în uitare înfrângerea la un gol din tur. Meciul cu Zalăul, trebuia să fie tratat şi ca un meci oficial de pregătire înaintea următoarei etape din grupa principală A din EHF Champions League, partida de foc de la Ferencvaros, în condițiile în care CSM-ul nu stă prea bine nici în Europa, unde are ca obiectiv calificarea în Final Four-ul Champions League.

După meciul tur, când Zalăul a câştigat cu 25 – 24 după un meci perfect, FRH a ținut cont de plângerile oficialilor CSM-işti, şi conform gsp.ro, “S-a considerat că a fost viciere de rezultat pentru că la ultima fază a meciului, când portarul Zalăului Raluca Kelemen nu a lăsat mingea jos, cei doi „fluierași” trebuiau să dicteze cartonaș roșu, cartonaș albastru și aruncare de la 7 metri. Măsura disciplinară a cuplului de arbitri a fost doar eliminare de 2 minute”. În consecință, pedeapsa extrem de drastică aplicată celor doi arbitri – suspendare de 10 etape pentru cuplu de arbitri – a fost un serios avertisment şi o directivă pentru maniera de arbitraj ce trebuie urmată pe viitor pentru ca pleiada de vedete de la CSM București să nu mai sufere astfel de traume emotionale. Si asta pentru că oficialii bucureşteni au considerat că principalii vinovați pentru faptul că supervedetele lor au fost umilite de nişte puştoaice cu potențial imens, inimoase şi extrem de determinate, sunt doar arbitrii. În aceste condiții, având în vedere presiunea sub care au nevoite să-şi facă treaba, cele două arbitre au avut o prestație relativ onorabilă. Un minus uriaş l-a constituit însă tratamentul privilegiat de care a beneficiat Crina Pintea, care a avut parte de un arbitraj extrem de lejer, efectiv, arbitrele au închis ochii la toate acțiunile pivotului pe semicerc, şi astfel, fostul pivot al Zalăului a făcut tot ceea ce a vrut pe semicercul zălăuan, fără să dea socoteală pentru nici o prostie făcută, şi astfel a ajuns golgetera meciului cu 8 goluri. Au mai înscris pentru CSM, Elizabeth Omoregie, 5 goluri, Cristina Neagu, 4 goluri (2 din 7m), Andrea Lekic, 4 goluri, Andrea Klikovac, 3 goluri, iar Iulia Curea, Dragana Cvijic şi Itana Grbic câte 1 gol.

Fetele din lotul Zalăului convocate la națională pentru prima perioadă de pregătire în vederea participării la turneul preolimpic, portărița Raluca Kelemen şi jucătoarele Dana Abed-Kader şi Alexandra Severin, au avut emoții în plus în acest meci cu CSM Bucureşti, pentru că au dorit să-şi arate atât valoarea cât şi faptul că merită convocarea la națională. Din păcate Raluca nu a prea avut o prestație reuşită în poartă, dar în paradele pe care le-a avut şi-a arătat siguranța şi agilitatea, Dana s-a zbătut mult, a jucat în folosul echipei, însă a reuşit doar 2 goluri (unul din 7m), iar Alexandra, dezinvoltă, a fost golgetera Zalăului cu 6 goluri (unul din 7m). Au mai marcat pentru zălăuance, Bianca Berbece, 4 goluri, Andreea Mihart, 3 goluri, Cristiana Nica şi Teodora Popescu câte 2 goluri, Sabrina Lazea, Andreea Tecar şi Gabriela Vrabie câte 1 gol, Larisa Şerban şi Amalia Coman câte 1 gol din 7m.

FOTO Sabin Malisevschi

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV