„Ziua Națională Constantin Brâncuși”, marcată şi la CSM Târgu Jiu

by C. Sabău

În data de 19 februarie 2022 s-au împlinit 146 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, a cărui operă a marcat creaţia artistică a secolului al XX-lea, iar ziua de 19 februarie, ziua de naștere a lui Constantin Brâncuși este sărbătoare națională din 2016. Au trecut 146 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari artiști pe care România i-a dat vreodată lumii. Multe sunt lucrările pe care Constantin Brâncuși le-a daruit lumii, de-a lungul vieții. “Sărutul”, “Cuminţenia Pământului” ori “Rugăciunea” sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute, dar şi ansamblul monumental din Târgu Jiu, alcătuit din „Masa Tăcerii”, „Alea Scaunelor”, „Poarta Sărutului” şi „Coloana Infinitului”, închinat eroilor români care, la 14 octombrie 1916, au căzut în bătălia de la Jiu în Primul Război Mondial. 

În acest weekend am sărbătorit „Ziua Națională Constantin Brâncuși” şi la CSM Târgu Jiu. Sportivii gorjeni au intrat pe teren, indiferent unde s-au aflat, fie la Slatina, Caracal, Buziaş, Craiova, sau acasă, la Târgu Jiu, cu gândul de a aduce un omagiu titanului de la Hobiţa. Sportivii  au obşinut rezultate notabile, fie că a fost vorba de handbal sau baschet.

Astfel, sportivii, antrenorii, oficialii Clubului Sportiv Municipal din Târgu Jiu au ţinut să omagieze în competiţiile sportive, ziua de naștere a celui care a lăsat o moştenire culturală inestimabilă, nu numai poporului român, ci întregii umanităţi.

Întrega activitate sportivă a CSM Târgu Jiu, din acest final de săptămână, este dedicată marelui sculptor, de „Ziua Națională Constantin Brâncuși”.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii