22 de ani de la moartea unui mare fotbalist – Michael Klein

În urmă cu 22 de ani se stingea din viață în timpul unui antrenament la Bayer Uerdingen, fostul internațional Michael Klein. Avea 33 de ani și a lăsat în urmă o soție îndurerată și o fiică, Dominique Michaela, cea care s-a ocupat de toate formalitățile pentru a-i cinsti cum se cuvine memoria după mai bine de două decenii.

Astfel, la hotelul Rusca din Hunedoara, în prezența a peste 300 de persoane, a avut loc lansarea cărții “Michael Klein, Căpitanul lui Lucescu”, scrisă de reputatul ziarist Nicoale Stanciu. La eveniment au luat cuvântul alături de autor, fiica fotbalistului, Dominique Michaela, profesorul Remus Vlad, fostul mare internațional Romulus Gabor, Gelu Simoc, președintele din anii de glorie ai Corvinului și Marius Mitran, directorul departamentului Imagine-Comunicare al Ligii Profesioniste, care a înmânat familiei din partea LPF o plachetă comemorativă.

Evenimentul, la care au participat Adriana, soția regretatului fotbalist și fratele acestuia, Martin, a continuat luni cu un marș comemorativ, încheiat la stadionul din localitate, unde s-au depus coroane de flori. Apoi, la tribuna oficială a arenei hunedorene a fost proiectat filmul “Dominique și Michael Klein”, realizat de fiica marelui fotbalist.

Michael Klein

Michael Klein și-a început cariera la Corvinul Hunedoara, fiind unul dintre fotbaliștii preferați ai antrenorului Mircea Lucescu. A adunat 89 de prezențe în echipa națională, participând la turneele finale ale Campionatului European din 1984 și Campionatului Mondial din 1990. Una dintre cele mai glorioase pagini ale activității sale de excepție s-a scris în 16 aprilie 1983, când pentru prima și ultima dată în istorie, România a învins o campioană mondială en-titre într-un meci oficial (Romania – Italia 1-0). Mișa Klein a făcut atunci parte dintr-o echipă redutabilă alături de Costică Ștefănescu, Gino Iorgulescu, Ilie Balaci, Ladislau Boloni sau Rodion Cămătaru.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV

Leave a Reply

Your email address will not be published.