Academia de Volei Tomis Constanța a promovat în premieră în Divizia A1

by Redacția

După două sezoane, voleibaliștii Academiei de Tomis Constanța reușesc o promovare istorică în Divizia A1. Academia de Volei Tomis a terminat pe primul loc Turneul de Promovare de la Zalău cu două victorii în trei meciuri și face pasul spre Divizia A1.

Cu un lot format din veterani dar și tineri de perspectivă, Academia de Volei Tomis promovează pentru prima dată în Divizia A1. Din 2016 Constanța nu a mai avut o echipă masculină angrenată în prima ligă astfel că performanța realizată de băieți este una muncită și binemeritată.

După un prim sezon în care Tomis a fost prezentă în Turneul Semifinal și s-a luptat cu alte echipe puternice pentru promovare, al doilea sezon a fost unul solid, constant, sigur, fără a lăsa loc de interpretări, sezon în care băieții antrenați de Răzvan Parpală au făcut meciuri remarcabile în care rareori au pierdut set, clasându-se pe primul loc în Seria A2 Est.

O performanță care marchează un moment important în voleiul masculin constănțean ce rămăsese fără o reprezentantă în prima divizie din 2016, după retragerea CVM-ului din campionat. O performanță istorică în care, timp de două sezoane (unul în pandemie și unul parțial jucat fără restricții), Academia de Volei Tomis a jucat un singur turneu în fața propriilor suporteri, evoluând în rest numai în deplasare. Drumurile lungi, deplasările de mai multe zile, restricțiile, programul încărcat, au fost depășite cu succes de experiența și ambiția băieților iar nivelul de volei prestat și constanța băieților în teren au fost de necontestat în acest sezon.

Lotul cu care Academia de Volei Tomis a obținut promovarea în Divizia A1 a fost format din: Ghimeș Cosmin, Leu Vlad, Pavel Dragoș, Gavriz George, Popa Eduard, Beiu Bogdan, Voicu Alexandru, Mihăilă Mihai, Cămui Paul, Frîncu Theodor, Gălățescu Rareș, Manole Adrian, Grigore Andrei antrenați de Răzvan Parpală.

Citește și...