Alexandru Ciocan va pedala la “Sălaj Velo Tur POROLISSUM – Road Grand Tour”

Competiţia cu numele „Sălaj Velo Tur” este tur de ciclism pe şosea organizat pe parcursul unei singure zile, de nivel sportiv mediu-avansat, atât pentru sportivi legitimaţi cât şi pentru amatori cu pregătire fizică adecvată, masculin şi feminin,  pe grupe de vârstă variate. Turul Ciclist, este organizat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus care a anunțat data desfășurării celei de-a doua ediție a competiției de ciclism pe asfalt.

SĂLAJ VELO TUR POROLISSUM – 28 mai 2017

Evenimentul se dorește a fi un instrument inovator de promovare a județului Sălaj din punct de vedere turistic, la nivel regional și național, nu doar în rândul celor pasionați de ciclism, un fenomen aflat în plină expansiune în România, ci și a celor apropiați lor și a comunității locale.

Ediția din acest an a Sălaj Velo Tur, ce va avea ca punct de start şi de final Complexul Arheologic Porolissum, din comuna Mirșid, şi va include, adiacent competiţiei cicliste, ateliere educaționale, pe teme istorice și de cultură locală, precum și diverse jocuri și activități de societate (vânătoare de comori, jocuri ale copilăriei etc.) pentru publicul larg, urmând ca la finalul evenimentului să aibă loc un concert susținut de câțiva artiști locali.

„Sălaj Velo Tur: Porolissum” face parte din circuitul competițiilor de ciclism Road Grand Tour, organizat de către Asociația Județeană de Ciclism Prahova, al cărei reprezentant este Alex Ciocan, un sportiv extrem de apreciat, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu.

“Mi se pare o zonă fantastică pentru ciclism. Aveţi nişte drumuri excepţionale. Pentru un concurs în prima ediţie, este excepţional 150 de de concurenţi”, a declarat Alex Ciocan la prima ediție a turului. 

Pentru a încuraja crearea de cluburi sportive județene sau consolidarea celor deja existente și pentru creșterea vizibilității proiectului și a organizatorilor, vor fi selectați 30 de sportivi din Sălaj, cărora le vor fi acordate echipamente profesioniste personalizate.

Evenimentul se va axa în principal pe promovarea celui mai cunoscut obiectiv turistic existent în Sălaj, Complexul Arheologic Porolissum, dar și a proiectelor de reabilitare a drumurilor județene, a Limessul-ui roman și a Circuitului Castrelor Romane.

Localizat în inima Sălajului, Castrul Roman Porolissum, cel mai nordic punct de apărare al Daciei Romane, găzduiește ceea ce se dorește concursul de ciclism șosea cu cel mai mare potențial de creștere din regiune.
Impunătoarea siluetă de piatră a Porții Praetoria va guverna asupra punctului de start-finiș, într-o cursă de șosea ce parcurge peisaje încântătoare și obiective istorice sălăjene, pe drumurile județene 191C, 108A si 108R, printr-un cadru geografic predominat de munți, dealuri şi văi. Sportivii vor avea surpriza de a pedala într-o cursă care este departe de a fi o promenadă: 115 km la tura lungă și 59 km la tura scurtă, cu o elevație maximă de 632 m altitudine, cu cățărare de peste 1400 m și o coborâre similară. Din punct de vedere tehnic traseul este unul echilibrat, fără a putea fi „acuzat” de prea multă cățărare sau prea mult plat. Putem considera totuși finișul ca fiind highlight-ul cursei, nu doar din prisma cățărării destul de proeminente cât mai ales datorită aspectul pitoresc și istoric al zonei sosirii.

La nivelul județului există nevoia creării unor oferte turistice în vederea atragerii de vizitatori. Acest eveniment poate reprezenta unul dintre punctele de plecare în construirea de oferte turistice pentru o anumită categorie de public. Prin colaborarea cu alte organizații și instituții, dar și cu alți factori de interes, precum întreprinzătorii din turism și furnizorii de servicii din alimentația publică, vom stabili bazele diversificării ofertelor turistice și sporirii numărului acestora.

Înscrierile se fac până în 25 mai 2017, ora 24:00

Formular de înscriere

Mai multe informații găsiți și pe site-ul A.D.I. Sălaj Plus, www.salajplus.ro.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.