Atletism: Tatiana Kotova triplă vicecampioană mondială la săritura în lungime, a fost suspendată pentru dopaj

Tatiana Kotova, triplă vicecampioană mondială la săritura în lungime, a fost suspendată provizoriu, după ce reanalizarea unui eşantion datând de la Campionatele Mondiale din 2005 s-a dovedit a fi pozitiv, a anunţat, vineri, agenţia rusă antidoping (RUSADA).

„FederaÅ£ia InternaÅ£ională de Atletism (IAAF) a lansat o anchetă privind o posibilă încălcare a regulamentului antidoping de către sportiva rusă Tatiana Kotova”, a anunÅ£at agenÅ£ia rusă pe site-ul oficial.

Eşantionul vizat a fost prelevat la 10 august 2005 şi corespunde cu data la care avea loc CM de atletism de la Helsinki, unde Kotova a câştigat argintul.

Kotova este una dintre cele mai mari sportive din istorie la săritura în lungime. Pe lângă cele trei medalii de argint la CM în aer liber (2001, 2003, 2005, bronz în 2007), Kotova a fost triplă campioană mondială în sală (1999, 2003 şi 2006) şi dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice (2000 şi 2004).

AgenÅ£ia rusă a fost informată şi sesizată în ianuarie 2013, iar în aşteptarea deciziei finale, Kotova este „suspendată şi nu poate participa la niciun eveniment de la 29 ianuarie”.

Citește si...

U-BT Cluj Napoca, în fața partidei cu Lietkabelis Panevėžys

Redacția

U-BT Cluj Napoca bifează o nouă victorie în Liga Națională

Oana B

Alin Petrache: Noi nu ştim nici măcar să mâncăm

Mircea M

Peste 400 de concurenți, la prima ediție Porolissum Trail

C. Sabău

U-BT Cluj-Napoca, Debut cu dreptul în noul sezon al EuroCup

Mircea M

România, învinsă de Irlanda la Cupa Mondială de Rugby

Mircea M

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More