miercuri, august 10, 2022

Baschetbaliștii clujeni ajung la 12 victorii consecutive în campionat

by Redacția

U-Banca Transilvania a încheiat cu succes și al VII-lea turneu al Ligii Naționale. Baschetbaliștii clujeni ajung la 12 victorii consecutive în campionat, după ce au răpus-o și pe SCM Timișoara cu 87-86.

Debutul confruntării a fost unul echilibrat, iar echipele nu au fost la fel de proaspete, având în vedere faptul că au jucat și în ziua precedentă. Combatantele au mers cap la cap în primul sfert, încheiat 21-22, apoi la pauză tabela indica 44-39 în favoarea clujenilor.

Bănățenii au profitat de lipsa de intensitate a ardelenilor de la începutul sfertului trei, pentru a se desprinde în joc. Elevii lui Dragan Petricevic au mizat pe aruncări de la mare distanță, acolo unde au strălucit Milos Komatina și Sherwood Brown. Sârbul și-a distanțat colegii la opt puncte, moment în care Mihai Silvășan a solicitat time-out. U-Banca Transilvania s-a apărat agresiv, jucătorii au izbutit intercepții și au reușit numeroase faze spectaculoase. Slam-dunk-urile lui Karel Guzman și Justin Edwards au adus energie, iar Ștefan Grasu a egalat la 75. Patrick Richard a marcat pentru 86-82, Timișoara a revenit, însă U-Banca Transilvania a gestionat mai bine finalul și a obținut o victorie dramatică.

„Este o victorie care mă bucură. Poate mă bucur mai mult decât de victoria cu Oradea. A fost greu să intrăm in meci, nu am fost foarte pregătiți la început din punct de vedere mental și fizic. Pe parcurs ne-am dat drumul. Am reușit să câștigăm meciul prin luptă și dăruire. Dovadă sunt cele 17 recuperări ofensive pe care le-am făcut. Nu am avut o zi bună la aruncări, dar ne-am oferit șansa de a avea posesii. Cred că fără cele 17 recuperări ofensive nu am fi câștigat. În repriza a doua am avut o apărare mai bună, nu i-am lăsat să își facă jocul. Felicit jucătorii pentru că au stat în meci și când Timișoara s-a dus la 8 puncte. Nu au crezut că putem pierde această partidă. Este finalul turului, urmează o pauză de meciuri în care ne vom pregăti și vom încerca să fim mai buni.” a declarat pentru site-ul oficial al clubului Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii