Bazele sportive nu se vor redeschide! Sportivii se vor antrena în regim închis

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe a susținut o conferință de presă în care a anunțat noile măsuri ce trebuie respectate de sportivi în cazul reîncep cantonamentele.

Sute de sportivi vor fi testaţi. Sportivii se vor antrena în regim închis

“După data de 15 mai, activitatea sportivă va putea reîncepe gradual. Pentru început se vor relaxa măsurile restrictive pentru sporturile individuale în aer liber și pentru antrenamentele sportivilor profesioniști. Propunerea noastră conține o serie de măsuri generale, ce țin de distanța între persoane și de respectarea unor măsuri de igienă. Dacă vom putea trece la următorul nivel, vom ajunge inclusiv la desfășurarea competițiilor”, a declarat Stroe .

14 zile în IZOLARE înainte de cantonament!

„Suntem în faza întâi a unui traseu de lungă durată. La final, sporturile vor reveni la normal, dar epidemia e o realitate și trebuie să ținem cont de evoluția ei. Nu vom vorbi azi despre reluarea competițiilor, ci despre faza de pregătire. Pentru moment, bazele și sălile sportive nu se vor redeschide. Sportivii vor sta într-un regim închis și-și vor desfășura activitatea controlat. Cluburile trebuie să dispună de o bază proprie, cu spații de cazare, bucătărie, spații medicale, terenuri de antrenament, săli de forță sau alte utilități. Baza sportivă are nevoie de personal administrativ și de suport care să fie utilizat prin rotație, în ture de 14 zile. În interiorul bazelor, vor exista măsuri și reguli clare pentru sălile de antrenament, vestiare, spălătorie și zonele medicale. Trebuie să existe și spații pentru persoanele suspecte de COVID-19”. a mai spus Stroe pentru Agerpres.

Reluarea antrenamentelor se va face în patru etape

Cluburile vor avea de implementat patru etape:

  1. pregătirea preliminară
  2. sesiuni individuale în cantonament
  3. sesiuni de antrenament în grupe mici
  4. sesiune de antrenament colectiv

La participarea antrenamentelor vor fi încadrate trei categorii de persoane. Astfel, pentru ca sportivii să-și reia activitatea vor trebui să stea în izolare totală pe o perioadă de 14 zile, după care vor fi testați pentru COVID-19.

  1. Persoanele care necesită măsuri de protecție crescută: antrenorii, jucătorii, medicii și terapeuții.
  2. Personalul administrativ, cel de suport, personalul din bucătărie. Ei vor lucra în ture de 14 zile.
  3. Măsuri reduse de protecție: cei care se ocupă de securitate și de bază, care nu vor avea accces. Pentru ca sportivii să-și reia antrenamentele, ei trebuie, în mod obligatoriu, să stea o perioadă de 14 zile începând de astăzi în izolare totală. La ieșirea din izolare, aceștia trebuiesc testați pentru COVID-19. Doar cei care au rezultatul negativ vor fi admiși în bazele de cantonament desemnate.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV