Bradley Wiggins si Andy Murray, recompensat de regina Elisabeta a II-a

Ciclistul Bradley Wiggins, tenismanul Andy Murray, creatoarea de modă Stella McCartney, precum şi Cherie Blair, soţia fostului prim-ministru, figurează printre personalităţile distinse de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pe tradiţionala sa listă de Anul Nou, echivalent cu titluri de nobleţe, în diverse grade.

bradley-wiggins castiga turul frantei 2012Anul 2012 s-a încheiat cum nu se poate mai bine pentru Bradley Wiggins, după victoria sa în Turul FranÅ£ei, medalia de aur la contratimp la Jocurile Olimpice de la Londra, fiind ales şi personalitatea sportivă a anului de BBC. „Este recunoaşterea deplină pentru un sportiv să fii onorat de Å£ara ta nu numai pentru succesele din acest an, ci şi pentru cei 12 ani de muncă şi de reuşite – 4 Jocuri Olimpice, 7 medalii”, a reacÅ£ionat Wiggins, 32 de ani, care a devenit în iulie primul britanic învingător al Turului FranÅ£ei.

Alături de el, Andy Murray, care a cucerit, de asemenea, aurul la JO, ca şi primul său turneu de Mare Şlem, US Open, ceea ce i-a adus recunoaşterea reginei.

În total peste o mie de persoane au fost astfel distinse, între care 47 la sută femei şi 10 la sută sportivi, prin crearea, anul acesta, a unei liste specifice pentru JO de la Londra şi Jocurilor Paralimpice.

În ce priveşte artiştii, actorul Ewan McGregor, cântăreaţa Kate Bush şi creatoarea de modă Stella McCartney au fost onoraţi, de asemenea, fiica lui Paul McCartney fiind desemnată şi designer-ul anului de către British Fashion Awards. Ea a supervizat creaţia pentru ţinutele oficiale ale sportivilor britanici la JO.

Printre personalităţile distinse figurează, de asemenea, Cherie Blair, soţia fostului prim-ministru Tony Blair, care va primi din mâinile reginei medalia de comandor al Ordinului Imperiului britanic, una dintre cele mai înalte distincţii ale Regatului Unit, pentru acţiunea sa în favoarea femeilor şi angajamentului său în manifestările de caritate în Marea Britanie şi în străinătate. Margaret Beckett, prima femeie care a fost ministru de externe, în guvernul Tony Blair, între 2006 şi 2007, face parte dintre fericiţii aleşi. sursa:AGERPRES

Citește si...

România, în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru Euro 2024

Redacția

S-au stabilit sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin

Mircea M

U-BT Cluj-Napoca învinsă în sferturile EuroCup

Redacția

Clujenii câștigă derby-ul cu Oradea

Oana B

U BT Cluj-Cluj-Napoca bifează a 12-a victorie consecutivă în Liga Naţională

Redacția

Strategia Naţională Anti-Doping 2024-2027 a fost aprobată de Guvern

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More