Canotaj, Aur la Jocurile Olimpice de Tineret

Canotajul românesc ține steagul sus la Jocurile Olimpice de Tineret, competiție ce se desfășoară la Nanjing (China), cu participarea celor mai valoroși cadeți din lume.

Nanjing.canotaj_aur

Miercuri, 20 august, în singura zi rezervată finalelor de la canotaj, România a obținut două medalii de aur, în probele de dublu rame fără cârmaci – feminin și masculin.

Practic, sportivii români și-au adjudecat jumătate dintre titlurile puse în joc, la Nanjing fiind programate curse doar pentru patru probe (simplu și dublu rame fără cârmaci, pe distanța de o mie de metri). Dintre cele două medalii de aur, una este sută la sută dinamovistă: cea obținută de echipajul feminin Denisa Tâlvescu – Cristina Georgiana Popescu. Și jumătate din medalia de aur a băieților este contabilizată tot la clubul numărul 1 al României, Gheorghe Robert Dedu având dublă legitimare, Știința Constanța – CS Dinamo.

Fetele au intrat primele în cursa pentru medalii. Startul lor nu a fost foarte reușit, dar Denisa Tâlvescu și Cristina Georgiana Popescu s-au mobilizat excelent în partea a doua și au trecut linia de sosire în 3:37,32, devansând cu două zecimi de secundă echipajul Chinei și cu patru zecimi de secundă pe cel al Canadei, ocupantele următoarelor două poziții.

“Mărturisesc că am intrat pe apă cu gândul să terminăm junioratul cu medalie de aur și am reușit. Până acum n-am mai spus nimănui, dar după argintul de anul trecut de la mondiale am promis că anul acesta nu vom mai căștiga decât  aur. Am fost atât de bucuroasă încât pe podium nu mi-am putut stăpâni lacrimile”, a declarat Denisa Tâlvescu, pentru siteul cosr.ro.

Colega ei, Cristina Georgiana Popescu, a punctat la rându-i: “Startul nostru a fost destul de slab în comparație cu cel al adversarelor care au plecat ca din pușcă. În prima jumătate chiar eram pe undeva pe locurile doi-trei, dar am strâns din dinți și ne-am concentrat atât de tare să căștigăm încât la final abia am putut coborî din barcă. Ne bucurăm cu atât mai mult cu cât cursele pe 1.000 de metri nu sunt favoritele noastre”.

Denisa Tâlvescu (18 ani) și Cristina Georgiana Popescu (18 ani) au dublă legitimare, Liceul Traian Lalescu Orșova – CS Dinamo.

Cea de a doua medalie de aur a fost cucerită de echipajul masculin format din Gheorghe Robert Dedu (Știința Constanța – CS Dinamo) şi Ciprian Tudosă (CN Nicu Gane Fălticeni), care a trecut linia de sosire în 3:11,37. Pe podium au mai urcat echipajele Cehiei (3:12,13) şi Turciei (3:12,21). informeaza csdinamo

Citește si...

Aproape 10.000 de participanți la semimaratonul din București

Redacția

Finala Ligii Naționale începe duminică, la Cluj-Napoca!

Redacția

Rareș Toader, record al competiției în Dubai!

Mircea M

Gloria și-a luat revanșa în fața echipei Dunărea Brăila, în Liga Florilor

Mircea M

România, în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru Euro 2024

Redacția

S-au stabilit sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin

Mircea M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More