Cât timp voleiul românesc va fi condus de către arbitri sau observatori, nu se va schimba nimic în favoarea echipelor

Pe 30 septembrie se decide un nou mandat pentru funcția de președinte al Federației Române de Volei, ca și acum patru ani, avem încă un scandal înaintea alegerilor.

FRVolei a publicat lista de candidați care au îndeplinit condițiile regulamentului.

Pentru funcția de PREȘEDINTE: VIȘAN Gheorghe, DUȚĂ Mihai, COJOCARU Adin și SÂRB Oana.

Pentru funcția de VICEPREȘEDINTE: BUHĂIANU Cătălin, MEȘCA Darius, DUTĂ Mihai, SÂRB Oana, COJOCARU Adin, VIȘAN Gheorghe și STÎNCEL Marius.

Pentru funcția de MEMBRU: MARIN Mihai, ȘTEFĂNESCU Sergiu, ITU Cornel, ARBUNEA Tudorel, STANCU Petrică, MAGDAȘ Laurențiu, LUNGU Silvian, PEICEA George, MEȘCA Darius, DUȚĂ Mihai, BOTEA Marius, LAZĂR Marius, DOROBANȚU Cristina, GONTEA Nicoleta, BUHĂIANU Cătălin, COJOCARU Adin, MARIN Nicolae, SÂRB Oana, VIȘAN Gheorghe, BACȘIȘ Vladimir, NĂSTASE Lucian, GRAPĂ Florin, IOANOVICI Mihai, STÎNCEL Marius.

Câți din lista de mai sus sunt arbitri ori observatori?

Dosarul domnului GÎRLEANU Dan nu a îndeplinit condițiile prevăzute la art.81.1 și 82.2 din Statutul F.R.Volei.” se arată în comunicatul FRVolei.

Voleiul românesc condus de arbitri și observatori!

Atâta vreme cât Federația Română de Volei va fi condusă de foști sau actuali arbitri, lucrurile vor merge așa cum sunt în acest moment. Începând cu mandatul lui Gheorghe Vișan, arbitri au fost puși în funcții de comandă iar actuala conducere nu va face niciodată lucrurile să meargă bine pentru echipe, ci vor face în așa fel încât să meargă lucrurile doar pentru ei. 

Majoritatea arbitrilor afirmă că TOATE cluburile trebuie să plătească!

Domnilor arbitri, în momentul în care o echipă se retrage din campionat, este pentru că nu au mai avut finanțare, din cauza că arbitrajul costă cât costă, din cauza că taxele sunt cât sunt, plus alte cauze. Vorbim aici în mod special de echipele de juniori și cadeți care au de achitat chiar și foaia de joc, să nu mai vorbim de alte TAXE.

În mod cert cât timp voleiul românesc va fi condus de arbitri și de către observatori, nu se va schimba nimic în favoarea cluburilor care investesc în acest sport. Toate deciziile sunt luate de către arbitri și observatori, cluburile din primul eșalon sunt doar la numărătoarea Federației pentru a întruni anumite reguli. 

Domnilor, nu uitați că voleiul românesc merge datorită cluburilor, iar în cazul în care cluburile nu vor mai avea bani, veți fluiera „în fața oglinzii”.

În anul 2019 Federația de specialitate a avut un buget RECORD!

Pentru anul 2019, bugetul MTS a fost  de 658 milioane lei. Federația Română de Volei a avut alocat de la Ministerul Tineretului și Sportului un buget de 5.608.234 lei, cu 2.101.046 mai mare ca și anul precedend cu toate că excedentul federației pentru anului 2018 a fost de 161.278 lei.

De ce nu avem Liga Profesionistă de Volei,  o structură sportivă a tuturor cluburilor profesioniste din România?

Pe lângă buget, Federația Română de Volei percepe foarte multe TAXE de la cluburi, chiar și cele de juniori și cadeți!

,,Jocurile din DIVIZIA A1 și CUPA ROMANIEI se vor disputa cu mingi MIKASA V200W. Jocurile din DIVIZIA A2, Juniori, Cadeți, Speranțe, Minivolei și Gimnaziada se vor disputa cu mingi MIKASA MVA200 sau V200W.” se arată în comunicatul  FRVolei.

Câte mingi ați dat cluburilor de cadeți, juniori  speranțe și Divizia de minivolei în ultimii cinci ani?

Să luăm alt exemplu. TAXELE percepute de către Federația Română de Volei de la cluburile afiliate care sunt finanțate la rândul lor tot din bani publici.

În Divizia A1 aveam la startul sezonului 2018 – 2019, 42 de jucători și 2 antrenori străini, iar după un simplu calcul, Federația Română de Volei a primit în urma transferurilor din liga națională masculină 53.600 de euro (TAXE DE TRANSFER) bani care au mers de la cluburi către federație, iar pe final o parte din au ajuns în visteria statului. Pentru antrenori FRVolei percepe o taxa de transfer în valoare de 1600€.

Anul trecut, Federația Română de Volei a pregătit o surpriză prin modificarea TAXEI la Turneul Final de Juniori, Cadeți, Speranțe și Minivolei de la zece euro la douăzeci de euro.

Cum să percepi TAXE la un Turneu Final de la aceste echipe care abia dacă supraviețuiesc unui sezon competițional. Chiar nu au fost suficienți 658 milioane lei primiți de la MTS încât trebuie să puneți la plată cluburile de copii?

„Se aprobă modificarea taxei pentru Turneul Final de Juniori, Cadeți, Speranțe și Minivolei de la 10 Euro la 20 Euro” se arată în HOTĂRÂREA Nr. 22 a Consiliului Director din 26 iulie 2019.

Munca, talentul și banii dirijați nu mai sunt suficienți!

Astăzi, sportul de înaltă performanță înseamnă și altceva: știință, tehnologia materialelor, nutriție, recuperare medicală și mai ales, marketing. La toate acestea nu avem acces decât accidental, nu avem școli de formare a specialiștilor și nici bani suficienți, dar avem TAXE care le percem de la cluburile de copii și din legile superioare: Divizia A1 și A2.

Cât timp vom sta așa impasibili nu vom rezolva nimic, ba din contra le vom da șansa conducătorilor din voleiul românesc să-și urmărescă interesele lor personale.

Poate ne trezim că sportul înseamnă si altceva!

Citește si...

Craiova a câștigat duelul cu Dinamo

Oana B

Știința Explorări, victorie în decisiv la Zalău. Rezultatele etapei

Redacția

Știința Explorări a terminat pe locul 3 turneul de la Zalău

Mircea M

DiviziaA1M: Programul primei etape

Redacția

Rapid a câștigat in premieră Supercupa României

Mircea M

Turneu de pregătire la Zalău

Mircea M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More