Cele mai scumpe zece stadioane din lume

Europa este cunoscut drept continetul cu cele mai grandioase stadioane de fotbal din lume, indiferent ca sunt stadioane de 100.000 de locuri sau de 5000 de locuri. Va prezentam topul celor mai scumpe stadioane din lume, bijuterii arhitecturale care au costat sute de milioane de dolari.

  1. 10 First National Bank StadiumPe poziţia a zecea a clasamentului se află stadionul First National Bank Stadium din Soweto, Africa de Sud. Cu o capacitate de 94.736 de locuri, construcţia arenei a costat 440 de milioane de dolari. Pe acest stadion îşi joacă meciurile de acasă fotmaţia Kaiser Chiefs.

 

 

  1. 9 Moses MabhidaLocul a nouălea este ocupat tot de un stadion din Africa de Sud, Moses Mabhida, denumit după un important politician sud-african. Arena are 85.000 de locuri şi a găzduit jocuri de la Campionatul Mondial din 2010 si a costat 450 de milioane de dolari.

 

 

  1. Allianz ArenaPe pozitia a 8 se regaseste, stadionul lui Bayern Munchen, Allianz Arena, care intră şi el în top. Acesta are o capacitate de 75.024 de locuri si a costat 470 de milioane de dolari, iar un element inedit este exteriorul arenei, care îşi poate schimba culoarea.

 

 

  1. 7 Arena de Sao PauloPe locul 7 al clasamentului, se afla, Arena de Sao Paulo, sau Arena Corinthians, un stadion din Brazilia, care are 61.606 locuri pe scaune. A fost construit cu puţin timp înainte de Mondialul de anul trecut, iar acum este gazda echipei Corinthians. A costat 500 de milioane de dolari.

 

 

  1. 6 Santiago BernabeuLocul al 6-lea este ocupat de Santiago Bernabeu, stadionul echipei Real Madrid şi se află în capitala Spaniei. Este una dintre cele mai frumoase arene ale Europei, iar construcţia sa a costat 550 de milioane de dolari şi poate găzdui 81. 044 de spectatori.

 

 

  1. 5 Aviva StadiumPe poziţia a cincea se află Aviva Stadium, din Irlanda. Aici joacă atât naţionala de fotbal, cât şi cea de rugby. Arena va găzdui, de asemenea, patru meciuri ale Campionatului European de Fotbal din 2020. Are o capacitate de 51.700 de locuri şi a costat 570 de milioane de dolari.

 

 

  1. 4 Emirates Stadium,Pe pozitia a 4 se regaseste, Emirates Stadium, arena pe care joacă Arsenal, care a fost construit în 2004 şi a primit acest nume în urma contractului cu Emirates Airlines, în valoare de 390 de milioane de lire. Costurile construcţiei s-au ridicat la 570 de milioane de dolari.

 

 

  1. 3Cape Town Stadium este al treilea stadion din Africa de Sud care apare în acest top. A fost construit special pentru Cupa Mondială şi a fost inaugurat în 2009. Are capacitate de 55.000 de locuri şi a costat 600 de milioane de euro.

 

 

  1. 2 Estádio Nacional Mané GarrinchaAl doilea cel mai scump stadion din lume se află în Brazilia şi este unul dintre cele mai mari din America de Sud. Estádio Nacional Mané Garrincha a costat 900 de milioane de dolari şi are o capacitate de 72.788 de spectatori.

 

  1. 1 WembleyPe locul 1 se afla Stadionul Wembley, din Londra, cel mai scump stadion din lume. A fost construit în 2007, pe locul fostei arene legendare, cu acelaşi nume. Construcţia a costat 1,2 miliarde de dolari şi are o capacitate de 90.000 de locuri.

 

 

[themeum_category category=”handbal” layout=”carousel” title=”handbal” maxpost=”9″]

 

Citește si...

Aur pentru România la Campionatul European de Biatlon, Triatlon și Laser Run de la Funchal

Redacția

Rareș Toader completează lista atleților pentru Paris!

Szabi R

Rareș Toader, pe locul 7 la aruncarea greutăţii la Europene

Redacția

Rareș Toader s-a calificat în finala la greutate la Europene

C. Sabău

U-BT Cluj-Napoca la al şaselea său titlu de campioană a României

Ionuț Popa

Aproape 10.000 de participanți la semimaratonul din București

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More