Ceremonia de deschidere a Campionatului European de Gimnastică 2017 Cluj Napoca

Miercuri după-amiază, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, a avut loc ceremonia de deschidere a Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică Petrom, cel mai mare eveniment sportiv din România.

Ceremonia a început cu un spectacol de lasere, urmat de un moment artistic pregătit de Lotul Național de Gimnastică Aerobică, condus de antrenorul coordonator Maria Fumea și de coregrafa Mariana Mezei. Tot în ceremonia de deschidere le-am putut vedea pe gimnastele care fac parte din proiectul Țară, țară, vrem campioane!, un proiect susținut de Petrom și coordonat de antrenoarea Mariana Bitang.

Lotul Național de Gimnastică Aerobică e binecunoscut în străinătate și am vrea să fie cunoscut și în România, fiindcă suntem campioni mondiali în gimnastică aerobică. În ceremonia de astăzi am prezentat câteva numere din spectacolul Aeros, creat de noi, a șasea generație de gimnaste cu care am bucuria să lucrez acum. Participarea noastră aici e cireașa de pe tort, am dorit să facem o deschidere spectaculoasă, să începem acest campionat cu dreptul și să le dăm sportivilor noștri energie, ne-a spus Maria Fumea, arbitru internațional, antrenor coordonator al lotului de gimnastică aerobică de peste douăzeci de ani și tot de atunci membru în Comitetul Tehnic al Federației Internaționale de Gimnastică Aerobică.

Corina Constantin, campioană europeană la gimnastică artistică în 2016, e prezentă la Cluj și a făcut parte din ceremonia de deschidere. Vrem să susținem echipa României, știm ce emoții au fetele și am vrut să spargem noi gheață și să le dăm curaj.

Și micuțele gimnaste din proiectul Țară, țară, vrem campioane au luat parte la ceremonie. Țară, țară, vrem campioane este un proiect început în 2014, susținut de Petrom, condus de doamna Mariana Bitang și care și-a propus să ducă mai departe renumele gimnastelor noastre și să le conducă pe drumul spre performanță.

Un moment emoționant al ceremoniei a fost acela în care voluntarii implicați în aceste campionate au defilat purtând steagurile celor treizeci și șapte de țări înscrise în concurs. Steagul României a fost purtat de Ana Rus, fiica Simonei Păucă, gimnasta medaliată cu aur la JO de la Los Angeles din 1984, la bârnă și pe echipe.

Mariana Mezei, fosta gimnasta de performanta si actualmente antrenoare emerita s-a ocupat de coregrafia voluntarilor pentru momentul prezentării națiunilor, dar ea este din 2011 aproape de lotul național de gimnastică aerobica, asadar e responsabila si de coregrafia momentelor artistice din ceremonia de azi, un spectacol dedicat tuturor varstelor, dupa cum ne-a declarant. O demonstratie de trei minute inseamna multe ore de antrenament, de concentrare, de constructie a povestii, dar cand iti place ceea ce faci totul este foarte usor. Cea mai importanta pentru sportive este reactia publicului. Orele de munca sunt uitate atunci cand o sala intreaga te aplauda.

La finalul ceremoniei au luat cuvantul Marius Duca, Ministrul Tineretului si Sportului si Georges Guelzec, presedintele Uniunii Europene de Gimnastica. Marius Duca a declarat ca gimnastica este un simbol pentru Romania, iar gimnastii romani de-au demonstrate de-alungul timpului ca putem fi primii in lume. Marius Duca a salutat prezenta la Cluj a Nadiei Comaneci, multumindu-I pentru tot ce a facut pentru Romania si pentru ca a devenit un model pentru o tara intreaga si pentru generatii de sportivi.

Presedintele Uniunii Europene de Gimnastica s-a aratat increzator in buna organizare a acestui eveniment de catre Federatia Romana de Gimnastica si le-a dorit gimnastilor, antrenorilor, arbitrilor si sefilor de delegatii sa aiba parte de cateva zile minunate.

Foto clujeurogym2017.ro

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.