Chris Froome a castigat editia centenara a Turului Frantei 2013

Chris Froome, Sky, a terminat învingător în ediţia centenară a Turului Franţei 2013, pentru prima oară în carieră la Paris, după 3 săptămâni de cursă, timp în care a străbătut 3.403,5 km în 21 de etape, victoria fostului kenyan (născut la Nairobi) fiind marcată şi de isprava de legendă de pe Mont Ventoux, unde a bătut toate recordurile impresionând spectatorii, specialiştii, precum şi telespectatorii din 190 de ţări.

VERSAILLES/PARISPe locul secund s-a clasat revelaţia actualei ediţii a Marii Bucle, cel mai bun tânăr (23 de ani) şi cel mai bun căţărător, columbianul Nairo Quintana, de la Movistar, care a reuşit şi o victorie de etapă de referinţă, chiar sâmbătă, de Ziua naţională a Columbiei, pe căţărarea de la Semnoz, iar al treilea a fost spaniolul Joaquim Purito  Rodriguez, de la Katiuşa, la 34 de ani, într-o perioadă de graţie a carierei sale, cu 3 podiumuri consecutive în marile tururi: Vuelta, anul trecut, Giro, anul acesta, în mai, şi acum, în Le Tour.

Clasamentul general al Turul Frantei 2013

stage 21 general

Citește si...

U-BT Cluj Napoca, în fața partidei cu Lietkabelis Panevėžys

Redacția

U-BT Cluj Napoca bifează o nouă victorie în Liga Națională

Oana B

Alin Petrache: Noi nu ştim nici măcar să mâncăm

Mircea M

Peste 400 de concurenți, la prima ediție Porolissum Trail

C. Sabău

U-BT Cluj-Napoca, Debut cu dreptul în noul sezon al EuroCup

Mircea M

România, învinsă de Irlanda la Cupa Mondială de Rugby

Mircea M

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More