Chris Froome, depistat pozitiv în Turul Spaniei 2017

Britanicul Chris Froome, cvadruplu câștigător al Turului Franței, a fost depistat pozitiv cu ocazia ediției din acest an a Turului Spaniei, cursă pe care a câștigat-o în luna septembrie, a anunțat miercuri Uniunea Ciclistă Internațională (UCI), citat de AFP, informează Agerpres.

În urma unui control la care a fost supus pe 7 septembrie, la finalul celei de-a 18-a etape din Vuelta, Froome a fost depistat pozitiv la salbutamol, un bronhodilatator, iar contraexpertiza a confirmat rezultatul primului test, precizează UCI într-un comunicat.

Controlul a fost planificat și realizat Fundația antidoping pentru ciclism (CADF), organism independent mandatat de CIO, însărcinat cu definirea și punerea în practică a strategiei antidoping în ciclism, iar Froome a fost notificat în legătură cu rezultatul testului pe 20 septembrie, adaugă UCI.

Conform comunicatului, “prezența unei substanțe specifice precum salbutamolul într-un eșantion nu antrenează impunerea unei suspendări provizorii obligatorii împotriva ciclistului”, iar “în această fază a procedurilor, UCI nu va mai face niciun alt comentariu legat de acest caz”.

Sursa Agerpres

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.