Chris Froome la un pas de a castiga Turul Frantei!

Chris Froome a luat destinul în propriile mâini, reuşind o etapă de exceptie pe Mont Ventoux, cu accelerări devastatoare care au pus între liderul consolidat al ierarhiei peste 4 minute diferenţă faţă de următorii clasaţi.

froome„Este prea puternic”, „A fost prea puternic”. Declaraţiile, făcute, prima, de singurul american câştigător al Marii Bucle, Greg LeMond, de pe margine, şi, a doua, de spaniolul Alberto Contador, aflat chiar în miezul lucrurilor, sintetizează sentimentul de care este cuprinsă lumea ciclismului conectată la ediţia centenară a celei mai prestigioase curse din istoria bicicletei.

Un sentiment care ar putea să se nuanţeze în ziua de pauză, dar mai ales în ultima săptămână a competiţiei, când sunt prevăzute 3 sosiri în vârf şi o premieră absolută: escaladarea, de 2 ori în aceeaşi etapă, joi, a ‘monumentului’ Turului, Alpe d’Huez. Este şi ceea ce sugerează un om de experienţa lui LeMond în aceeaşi declaraţie, americanul punând un bemol acutelor entuziaste: „Froome este un real talent şi doar o zi foarte proastă l-ar putea opri să nu se încoroneze pe 21, la Paris”.

Citește si...

România, în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru Euro 2024

Redacția

S-au stabilit sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin

Mircea M

U-BT Cluj-Napoca învinsă în sferturile EuroCup

Redacția

Clujenii câștigă derby-ul cu Oradea

Oana B

U BT Cluj-Cluj-Napoca bifează a 12-a victorie consecutivă în Liga Naţională

Redacția

Strategia Naţională Anti-Doping 2024-2027 a fost aprobată de Guvern

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More