Coma, învingător în etapa a 2-a şi lider, Gyenes, locul 33 în etapă

Spaniolul Marc Coma (KTM), învingător anul trecut la clasa moto, a dominat etapa a 2-a a Raliului-raid Dakar, între Santa Rosa de la Pampa şi San Rafael (Argentina), cu timpul de 3h07’21”, terminând învingător şi preluând conducerea în clasamentul general, în timp ce reprezentantul României, Emanuel Gyenes (KTM) s-a situat pe un excelent loc 33, la doar 3’33” de câştigător.

comaCelălalt român înscris în cursă, Marcel Butuza, s-a situat pe locul 83 în etapa a 2-a, la 4’24” de Coma.

Câştigătorul primei etape, care a avut 295 probe speciale şi 782 km de legătură, chilianul Francisco „Chaleco” Lopez, în frunte după primul punct de control, înaintea lui Coma, a încheiat în cele din urmă pe locul 4 în etapă, la 2’44”, dar un alt beneficiar al zilei – însorită, fără călduri mari – a fost francezul Cyril Despres (KTM), cronometrat la 1’18” de Coma, iar al treilea a fost spaniolul Joan Barreda Bort (Husqvarna) – la 2’33”.

În clasamentul general, Marc Coma a trecut, aşadar în frunte, fiind urmat la 2’30” de Lopez şi la 2’52” de Despres.

Şi la clasa auto s-a impus câştigătorul de anul trecut al raliului, qatarezul Nasser Al-Attiyah, în 2h47’18”, iar la atv Sergio Lafuentes a adus prima victorie pentru Uruguay din istoria competiÅ£iei.

MarÅ£i este programată etapa a 3-a: San Rafael – San Juan (293 km; 270 km de speciale pentru moto şi atv, 208 km speciale pentru auto şi camioane).

Citește si...

România, în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru Euro 2024

Redacția

S-au stabilit sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin

Mircea M

U-BT Cluj-Napoca învinsă în sferturile EuroCup

Redacția

Clujenii câștigă derby-ul cu Oradea

Oana B

U BT Cluj-Cluj-Napoca bifează a 12-a victorie consecutivă în Liga Naţională

Redacția

Strategia Naţională Anti-Doping 2024-2027 a fost aprobată de Guvern

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More