CONTRA: “Pentru mine este primul derby Steaua – Dinamo ca antrenor”

Programat miercuri, 1 martie 2017, la ora 20:00, pe Arena Națională, duelul cu Steaua pentru un loc în finala Cupei Ligii  pleacă de la 4-1 în tur pentru echipa din Ștefan cel Mare.

Antrenorul principal Cosmin Contra a subliniat la conferința de presă organizată la stadionul din Ștefan cel Mare, că în rândul jucătorilor dinamoviști nu trebuie să intervină relaxarea înaintea duelului cu Steaua, din manșa secundă a semifinalelor Cupei Ligii Adeplast, după 4-1 în tur.

“Pentru mine este primul derby Steaua – Dinamo ca antrenor. Venim după două victorii în campionat, care sper să ne dea moralul de care avem nevoie. Trebuie să marcăm, să punem probleme Stelei. Să nu uităm că Steaua este o echipă extraordinară, cu jucători foarte buni. Sunt sigur că jucătorii stelişti vor incerca să aibă mâine o tresărire de orgoliu după criticile patronului. Vor incerca să marcheze cât mai repede un gol, să revină în cursa calificării. Trebuie să fim foarte atenţi pe inceput de joc, să speculăm orice greşeală a lor, să incercăm să dăm gol. Pentru că avem nevoie să dăm gol în meciul de mâine seară. Nu e important să fiu eu naşul nimănui. Important este să gestionăm acest avantaj de 4-1. Să nu intrăm relaxaţi pentru că Steaua e o echipă extraordinară şi poate întoarce un rezultat de 4-1. Voi face câteva schimbări în echipă din cauza accidentărilor, dar în general voi merge pe aceeaşi linie. În niciun caz nu voi menaja jucători. Eu tratez toate meciurile la fel, fie că întâlnim Botoşani, Craiova sau Steaua. Zilele acestea am făcut totul pentru ca în rândul jucătorilor să nu intervină relaxarea după aceste rezultate, pentru că eu am văzut multe în fotbal. Şi chiar când ai un avantaj de 4-1, de la echipe precum Steaua poţi să ai surprize. Meciul este ca o finală. Ne poate da ocazia să ne batem pentru primul trofeu al echipei Dinamo după cinci ani”, a declarat tehnicianul echipei din Ștefan cel Mare.

 

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV

Leave a Reply

Your email address will not be published.