CSU Oradea şi CSO Voluntari, în finala Cupei României la baschet

Finala Cupei României la baschet masculin se va desfăşura marţi, de la ora 19:00, între CSM CSU Oradea şi CSO Voluntari, în Sala Polivalentă BTarena din Cluj-Napoca.

CSM CSU Oradea la cea de-a 6-a finală de Cupa României

CSM CSU Oradea s-a calificat pentru a 6-a oară în finala Cupei României la baschet masculin. Roș-albaștrii au învins U-BT Cluj-Napoca, scor 89-81, în semifinalele turneului final desfășurat la BT Arena din Cluj-Napoca. Pentru a 2-a oară în istorie CSM CSU Oradea se  impune în fața lui U-BT Cluj-Napoca în semifinalele Cupei României.

Anterior, CSM-ul a trecut de SCM Timișoara, scor 79-76, în sferturile de finală, disputate în aceeași locație. Formația orădeană câștigase trei din cele patru partide disputate pe teren propriu, în luna noiembrie 2020, la turneul de calificare al Cupei României. Acolo, bihorenii au trecut de CSM VSKC Miercurea Ciuc, BC Athletic Constanța și Steaua București, pierzând cu SCM U Craiova.

Prima finală de cupă disputată de CSM Oradea s-a consemnat în urmă cu șapte ani, la Ploiești. Ulterior, trupa antrenată de Cristian Achim a avansat de alte patru ori în meciul pentru trofeu. Toate cele cinci finale disputate până la această oră au fost pierdute. Iată rezultatele:

  • 2014, la Ploiești – vs Energia Târgu Jiu, scor 55-58
  • 2016, la Oradea – vs U-BT Cluj-Napoca, scor 75-82
  • 2018, la Sfântu Gheorghe – vs U-BT Cluj-Napoca, scor 61-64
  • 2019, la Cluj-Napoca – vs BC CSU Sibiu, scor 78-88
  • 2020, la Cluj-Napoca – vs U-BT Cluj-Napoca, scor 61-68

La ora actuală, în întreaga istorie a participărilor în Cupa României, CSM Oradea are un bilanț general de 36 victorii și 22 înfrângeri.

În finala ediției 2021, CSM CSU Oradea se duelează cu CSO Voluntari. Partida este programată pentru marți (09.03), ora 19:00.

Citește si...

România s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024

Redacția

Pentru al doilea an consecutiv, U-Banca Transilvania câștigă Cupa României!

Oana B

România în semifinale la Campionatul European de Rugby

Oana B

Loredana Toma, două medalii de aur la Campionatele Europene de haltere

Redacția

Rugby: România, învinsă de Portugalia (24-49)

Oana B

Turneul Final al Cupei României continuă sâmbătă

Oana B

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More