Cupa Ligii: Dinamo – FC Steaua ora 20.30

Anul 2016 se incheie cu derby-ul dintre Dinamo şi Steaua, cele mai galonate echipe din fotbalul autohton, care se vor confrunta în premieră în Cupa Ligii Adeplast. Schimbarea sistemului de disputare a Ligii 1 Orange, precum şi apariţia acestei noi competiţii, le-au adus până acum microbiştilor nu mai puţin de șase dueluri directe în 2016, fiecare ridicându-se la nivelul de mare derby.

Drumul “alb-roşilor” spre semifinale a început pe arena proprie, unde au întâlnit FC Voluntari, formaţie în faţa căreia s-au impus cu 2-1, eroul meciului fiind tânărul Daniel Popa, care a reuşit o dublă. Acelaşi jucător a fost decisiv şi în sferturile de finală, când a intrat pe finalul reprizei secunde şi a schimbat în bine jocul echipei în prelungiri (Astra – Dinamo 2-5, marcatori Alibec, Budescu / Gnohere, Palic, Popa, Hanca dublă).

De partea cealaltă, Steaua a avut de trecut doar un singur tur până în semifinale, ea beneficiind avantajul clasării pe poziţia secundă în ediţia trecută a Ligii 1 Orange. În sferturi, bucureştenii s-au deplasat la Botoşani, unde s-au impus cu 2-0, graţie reuşitelor lui Tudorie şi Ovidiu Popescu, ambii fructificând pasele primite de la Jakolis.

Cele două echipe se vor duela pentru a 167-a oară într-o partidă oficială, palmaresul precedentelor întâlniri cuprinzând 56 de victorii dinamoviştii, 57 steliştii şi 53 de remize.

 

 

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV

Leave a Reply

Your email address will not be published.