Cupa României: Dinamo câștigă primul trofeu după o pauză de opt ani

Cupa României la volei masculin a fost cucerită în acest sezon de către „alb-roșii” după ce au învins Arcada Galați în finala de la Alexandria. Un trofeu câștigat pe merit după două evoluții de senzație, 3-1 în fața vicecampioanei și același scor în fața campioanei a României, Arcada Galați. Trofeul revine în vitrina clubului după o pauză de opt ani, de la victoria cu scorul de 3-0 în fața echipei Tomis Constanța. 

Dinamo București și-a asigurat prezența în cupele europene!

Voleibaliștii de la Dinamo au furnizat surpriza în Cupa României la volei masculin după un meci senzațional, în care arbitrajul a fost la un nivel înalt. Campioana din Galaţi s-a impus în primul set, 28-26, după care a urmat un joc bun al dinamoviștilor care au câștigat următoare trei seturi la 20, 18 și 24. Cel mai bun jucător a fost Arvidas Miseikis, care realizat 17 puncte pentru bucureșteni. La capătul unui meci care a durat două ore, Arcada a ratat şansa de a face eventul, după ce a cucerit în premieră titlul de campioană. Formația gălățeană a jucat finala Cupei pentru al treilea an la rând: a cucerit trofeul în 2017 şi a fost învinsă în sezonul trecut de Tricolorul Ploieşti cu scorul de 3-2.

Dinamo București câștigă astfel al patrulea Trofeul al Cupei României, „roș-albii” având în plamares 19 titluri de campioni naţionali. Reamintim că Dinamo a învins Arcada Galați de două ori: în sezonul regulat cu scorul de 3-1, iar în cadrul turneului pentru locurile 1 – 6 s-a impus în prima manșă cu 3-2. Ultima întâlnire între cele două echipe s-a încheiat cu 3-2 pentru gălățeni. Ambele partide din play-off au avut un arbitraj „ciudat”, multe faze fiind controversate de către jucători.

Câștigătoarele Cupei României în ultimii cinci ani:

2017-2018 Tricolorul Ploiești

2016-2017 Arcada Galați 

2015-2016 Volei Municipal Zalău

2014-2015 Volei Municipal Zalău

2013-2014 Tomis Constanța

Foto Facebook Dinamo

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV